Tgrt Haber
16 Nisan 2016 19:28

Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı açıldı

Konya'da inşa edilen Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı "Türk Yıldızları Parkı", törenle hizmete açıldı. Açılış sırasında Türk Yıldızları 7 uçakla gösteri yaptı.

Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı açıldı
konya, havacılık,

Konya Büyükşehir Belediyesince inşa edilen, Türkiye'nin havacılık temalı en büyük parkı "Türk Yıldızları Parkı", törenle hizmete açıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ankara yolundaki 321 bin metrekarelik alanda inşa edilen parkın açılış töreninde, akrobasi timi Türk Yıldızları'nın, Türk ordusu ve Hava Kuvvetlerinin göz bebeği olduğunu söyledi.

Türk Yıldızları'nın Konya'nın en önemli değerlerinden ve markalarından olduğuna dikkati çeken Akyürek, parkı Türk Yıldızları'na ithaf etmekten gurur duyduklarını dile getirdi.

"Türk Yıldızları ekibi, Türk Hava Kuvvetlerinin göz bebeği"

Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver de Türk Yıldızları Parkı ile Türk milletinin, peygamber ocağı ordusuna geçmişte olduğu gibi bugün de nasıl sahip çıktığını dünyaya bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Konya 3. Ana Jet Üssünde görevli Türk Yıldızları'na ait 7 uçağın gösterisi, izleyicilerden büyük alkış aldı. Gösterinin ardından akrobasi timindeki pilotlar, açılışa yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla buluştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...