Tgrt Haber
20 Kasım 2021 09:25

Yüzünü 2023'te gösterecek: Türkiye'nin ilk uzay aracı

Türkiye'nin 'uzay yolculuğu' çalışmaları hızla devam ediyor. Direkt uçuş modeli üretilecek olan millî ve yerli uzay aracı 2023 başında yüzünü gösterecek.

Yüzünü 2023'te gösterecek: Türkiye'nin ilk uzay aracı
türkiye,,uzay aracı,,ay,,bilim,

Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerinde öne çıkan 'uzay yolculuğu' çalışmaları hızla devam ediyor. Uzaya gidecek araç için herhangi bir mock-up (bir tasarım veya cihazın ölçekli veya tam boyutlu bir modeli) çalışması olmayacak. Direkt uçuş modeli üretilecek olan millî ve yerli uzay aracı 2023 başında yüzünü gösterecek.

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY) Müdürü Doç. Dr. Mesut Gökten asıl hedefin Ay'a yumuşak iniş gerçekleştirmek olduğunu belirterek neden sert inişin tercih edildiğini şöyle anlattı: “Önce Ay üzerinde hareket eden bir araç, sonrasında insanlı bir aracı oraya yollamak gibi düşüncelerimiz var. Ama öncesinde oraya gitmek, Ay’ın yörüngesine girmek, orada bir uydu işletmek istiyoruz. Tüm bunlar aslında gelecek için ön hazırlıklar. Önce Ay’ın yörüngesine gireceğiz. Ay yüzeyinden ve çevreden görüntüler alacağız. Nereye çarpacağımızı kameralarımızla belirleyip o bölgeye ineceğiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...