Tgrt Haber
27 Temmuz 2022 12:21 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 16:08

Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğuna roketli saldırı! İlk görüntüler geldi, Dışişleri Bakanlığı sert şekilde kınadı

Türkiye'nin Musul başkonsolosluğu yakınlarına bu sabah roketli saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası büyük panik yaşanırken, olayda ölen ya da yaralananın olmadığı bildirildi. Hain saldırıya Dışişleri Bakanlığından da tepki geldi. Saldırıyı en sert biçimde kınayan bakanlık, Irak makamlarını sorumluları bir an önce adalet önüne çıkarmaya çağırdı. Milli Savunma Bakanlığı ise sivilleri kimin hedef aldığının bu saldırıyla ortaya çıktığını vurgulayıp, "Saldırıyı gerçekleştirenlerden hesabı er ya da geç sorulacak" mesajını paylaştı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Türkiye,Irak,saldırı

Irak'ın Zaho bölgesinde geçen hafta turistik bi bölgeye düzenlenen ve 8 kişinin ölümüne neden olan havanlı saldırı, Türkiye'ye karşı kara propaganda malzemesi haline dönüştü. Haşdi Şabi ve PKK cephesinin kışkırtmaları sonucu Irak'ın çeşitli kentlerinde Türk kurumları saldırıya maruz kalmaya devam ediyor.

2 ROKET FIRLATILDI

Necef ve Kerbela'dan sonra saldırın yeni adresi Musul kenti oldu. Kentin kuzeydoğusundaki El-Habda semtinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binası yakınlarına sabah saatlerinde 2 adet roket fırlatıldı.

Olayda can kaybı yaşanmazken, çevredeki bina ve araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi. Görgü tanıkları, birçok ailenin evini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.
Musul Başkonsolosluğu tarafından Irak basınına yapılan açıklamada, konsolosluk çalışanlarının saldırıda zarar görmediği belirtildi.

Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğuna roketli saldırı! İlk görüntüler geldi, Dışişleri Bakanlığı sert şekilde kınadı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KINAMA

Öte yandan saldırıya Dışişleri Bakanlığından sert tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Saldırının BM Güvenlik Konseyinde Irak'ın çağrısıyla düzenlenen toplantı sırasında gerçekleştiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür. Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz."

MSB: HESABI SORULACAK

Alçak saldırıya bir tepki de Milli Savunma Bakanlığından (MSB) geldi. MSB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Musul Başkonsolosluğumuza yönelik yapılan alçakça saldırıyla ilgili Irak makamlarının derhâl sorumlulardan hesap sormasını bekliyoruz. Irak makamları diplomatik temsilciliklerin güvenliği için her türlü tedbiri almayı da ihmal etmemelidir.  Musul Başkonsolosluğumuza yönelik saldırı ile kimin sivillere ve sivil hedeflere saldırdığı bir kez daha görülmüştür. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden de er ya da geç diğer teröristler gibi hesap sorulacaktır.

Iraklı kardeşlerimiz ile terörle mücadele ve sınır güvenliği için iş birliğine hazırız. Teröristlerin tuzaklarını başlarına yıkacak, bölgeyi kana boğma hayalleriyle birlikte onları kazdıkları hendeklere gömeceğiz!"

8 YIL ÖNCE DEAŞ SALDIRMIŞTI

Türkiye'nin Musul Konsolosluğu binası, 2014 yılında terör örgütü DEAŞ üyeleri tarafından saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucu başkonsolos ile beraber 49 kişi rehin alınmış, teröristler konsolosluk binası kullanılamaz hale getirilmişti. Rehineler birkaç ay sonra kurtarılarak Türkiye'ye getirilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...