Tgrt Haber
29 Haziran 2021 14:18

Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri belli oldu

Medya Takip Merkezi (MTM) yerli ve yabancı medyada en çok konuşulan Türk turizminin gözbebeği tatil beldelerini araştırdı. Araştırma sonucuna göre; Türkler Bodrum’u yabancılar ise Fethiye’yi tercih ediyor.

Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri belli oldu
tatil,türkiye,bodrum,fethiye,deniz

Turizm sektörü  aşılama konusundaki başarılı çalışmalar ve beraberinde ülkelerin normalleşme sürecine girmesiyle yeniden bir canlanma dönemine girdi. Turizm sektöründe beklenen yoğunluk sonrası, en popüler tatil beldeleri de gündemdeki yerini aldı. Zira; Türkiye’nin gözde tatil beldeleri yurtiçi ve yurtdışı basınının da ilgi odağında.

EN POPÜLER TATİL BELDELERİ BELLİ OLDU 

10 bini aşkın basın, TV, internet ve sosyal medya mecrasında yapılan taramalara göre; tatil haberlerinde artışın gözlendiği 24.05.2021 - 24.06.2021 tarihleri arasında gündeme en çok gelen tatil beldesi, 29 bin 4 haber ile Bodrum oldu.

Son yıllarda, ünlü simaların da uğrak yeri haline gelerek popülerliğini arttırmaya devam eden Çeşme ise, 10 bin 583 haber ve sosyal medya paylaşımına konu olarak ikinci sıraya yerleşti.

Tatil denince akla ilk gelen bölgelerden olan Akdeniz’in, en popüler beldelerinden Alanya ise, 9 bin 354 haber ve sosyal medya paylaşımında yer alarak listeye 3’üncü sıradan girdi.

Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri belli oldu

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde kendisine yer bulan Pamukkale de tatil için en çok konuşulan beldeler arasında yer aldı. Gerek travertenleri gerekse antik havuz, kaplıca gibi birçok turizm figürü ile popülerliğini koruyan Pamukkale, 7 bin 325 haber ile listenin 4’üncü sırasına adını yazdırdı.

Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri belli oldu

Hem yerli hem yabancı turistin yoğun olarak tercih ettiği bir diğer turizm beldesi olan Marmaris de en çok konuşulan tatil bölgelerinden biri oldu. Çok sayıda plajı, kalesi ve arkeoloji müzesi ile her daim popüler olan Marmaris, son 1 ay içinde 6 bin 977 habere ve sosyal medya paylaşımında kendisini göstererek listenin 5’inci sırasında yer aldı.

Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri belli oldu

BODRUM'A İLGİ PANDEMİYE RAĞMEN HIZ KESMEDİ 

Sanat ve sosyete camiasının tatil için en çok tercih ettiği tatil beldelerinden biri olan Bodrum, diğer mecralarda olduğu gibi televizyonda da bin 159 haber ile en fazla konuşulan bölge olurken, en yakın rakibi olan Kaş ise, 496 haber ile listenin 2’nci sırasında yer aldı.

Televizyon kanallarında tatil beldeleri ile ilgili 3 bin 324 haber yayınlandı. Yazılı basın mecralarının konuya toplamda 378 haberde yer verdiği gözlenirken, televizyon yüzde 779 daha az haber yaptığı belirlendi. 

Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri belli oldu

YABANCI BASININ GÖZDESİ FETHİYE OLDU

Türk turizmi, dünya genelindeki popülerliğini her geçen gün arttırmasıyla, küresel sosyal medya mecralarında da çok konuşuluyor. Geçtiğimiz yıl 12,7 milyon yabancı turiste ev sahipliği yapan Türkiye, aşılama hızıyla birlikte dikkatleri yine üzerine çekmeyi başardı.

Türkiye’nin en popüler tatil beldeleri belli oldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...