Tgrt Haber
13 Haziran 2022 06:28 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 11:18

2023’te satışa çıkacak olan TOGG için milletvekilleri sıraya girdi

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG için geri sayım sürerken birçok milletvekilin şimdiden yoğun bir talepte bulunduğu öğrenildi. Bakan Varank TOGG’un 2023 yılında satışa çıkacağını söylerken bu sene sonunda ise ilk aşamada devlet büyükleri tarafından kullanılacağını ifade etti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
2023’te satışa çıkacak olan TOGG için milletvekilleri sıraya girdi
togg,yerli otomobil

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG için nefesler tutuldu. 2023 yılında yollarda olması planlanan yerli otomobil için bir yandan da TOGG Gemlik Tesisleri’nde çalışmalar sürüyor. Deneme üretimine yaklaşan Gemlik tesisindeki çalışmalarda kilit aşamalardan biri olan parça kontrol ve doğrulamanın ardından ilk C-SUV gövdesinin robot hatları geçtiğimiz günlerde başarı ile tamamlanmıştı.

2022 YILININ SON ÇEYREĞİNDE SERİ ÜRETİME HAZIR OLACAK

2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak TOGG için geri sayım başladı. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk araç olan SUV pazara çıkacak.

1 MİLYON ARAÇ ÜRETİLMESİ PLANLANIYOR

Ardından C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

MİLLETVEKİLLERİ SIRAYA GİRDİ

Yaşanan gelişmeler milletvekilleri tarafından da yakından takip ediliyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, TOGG’un 2023 yılında satışının yapılmaya başlayacağını, bu sene sonunda ise ilk aşamada devlet büyükleri tarafından kullanılacağını söyledi. Toplantıda ayrıca TOGG’u satın almak isteyen çok sayıda milletvekilinin de Bakan Varank’a talepte bulunduğu öğrenildi. Bakan Varank’ın bu talepleri aldığı ve ilerleyen süreçlerde değerlendirilebileceğini ifade ettiği belirtildi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adem13 Haziran 2022 14:47

Bir zahmet almasınlar ihtiyaçlarımı var sanki

Sonraki Haber Yükleniyor...