Tgrt Haber
20 Aralık 2020 23:19

Türkiye'ye dört ülkeden gelen uçuşları durdurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere'de mutasyona uğrayan koronavirüs nedeniyle "İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır." dedi.

Türkiye'ye dört ülkeden gelen uçuşları durdurdu
fahrettin koca,koronavirüs

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere'de mutasyona uğrayan koronavirüs nedeniyle 4 ülkeden Türkiye'ye uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

Bakan Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır."

YOLCULARA TEST VE KARANTİNA
İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan uçuş tebirleriyle ilgili Bakan Koca, "Halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir." dedi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

"VATANDAŞLARIN TAHLİYELERİ KONTROLLÜ OLARAK YAPILACAK"​
"Ülkemiz ile İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika arasındaki uçuşlar ikinci bir değerlendirmeye kadar durdurulmuştur. Bu arada ilgili vatandaşların karşılıklı tahliyeleri kontrollü olarak yapılabilecektir."

THY: HİÇBİR YOLCU MAĞDUR EDİLMEYECEK

Dört ülkeden Türkiye'ye uçuşların durdurulması kararına ilişkin Türk Hava Yolları'ndan (THY) da açıklama geldi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika'dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiçbir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz.

Hiçbir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...