Tgrt Haber
20 Eylül 2014 19:24

Türkiye'ye sınırdan geçişler devam ediyor

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde, IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli, Suruç ilçesinden Türkiye'ye geçiş yapmaya devam ediyor.

Türkiye'ye sınırdan geçişler devam ediyor
suriye, türkiye, geçiş, geçişler,

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Demokratik Birlik Partisi (PYD) arasındaki çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli, Suruç ilçesinden Türkiye'ye geçiş yapmaya devam ediyor. Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında, IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalar sürüyor. Bölgeden kaçan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi, Suruç ilçesi Mürşitpınar Mahallesi sınırına geldi. Suriyeliler, burada askerler tarafından oluşturulan güvenlik kontrolünde Türkiye tarafına geçiyor. Suruç'a geçen Suriyeliler, kontrollerin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından bölge okulunda oluşturulan konaklama yerlerine sevk ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...