Tgrt Haber
19 Kasım 2021 17:49

Lütfü Türkkan'ın işadamı Korkmaz Yiğit'i dolandırdığı ortaya çıktı

Şehit yakınına küfrettiği görüntüler Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştü. İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın ünlü işadamı Korkmaz Yiğit’i dolandırdığı ortaya çıktı.

Lütfü Türkkan'ın işadamı Korkmaz Yiğit'i dolandırdığı ortaya çıktı
Lütfü Türkkan,,Dolandırıcı,,Şehit,,İYİ Parti,,İBB,

Bingöl’de şehit yakınına küfürler savurmasıyla Türkiye gündemine bomba gibi oturan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, İBB’ye ait arazinin satışını yapıp tapusunu vermeyerek, işadamı Korkmaz Yiğit’i 3 milyon 750 bin dolar dolandırdığı ortaya çıktı.

İşadamı Yiğit, Lütfü Türkkan'la ilk olarak 1985'te tanıştığını belirtti. Eski eşi Azbiye Yiğit'in arkadaşı olan Türkkan'ı 'Camcı Lütfü' olarak tanıdığını ve eşinin ricası üzerine inşaatlarında cam işlerini verdiğini söyleyen Yiğit, "Bir gün benim Ulus'taki şantiye ofisime gelip bu bölgede arazisinin olduğunu ve bunu satmak istediğini ve benim ilgilenip ilgilenmeyeceğimi sordu” dedi.

Arazinin satışıyla ilgileneceğini Türkan’a söylediğini belirten Yiğit, “Sonuçta 4 milyon 500 bin dolara satın alma konusunda anlaştık. Ancak o gün arazinin kendi üzerine olan yüzde 11'inin tapusunu verebileceğini, kalan yüzde 89'un mülkiyetinin ise o an için İBB'de olduğunu fakat satın alıp devretme konusunda her şeyi organize ettiğini ve işlemleri bitince onun da tapusunu devredeceğini söyledi ve ben de bu durumu kabul ettim" dedi.

KÜFÜRLE KARŞILIK VERDİ

Avukatı Harun Tavşancıl aracılığıyla 750 bin doları ödediğini ve yüzde 11'lik hisse tapusunu aldığını aktaran Yiğit, bir müddet sonra yüzde 89 hissenin devrinin alınması için avukatını tekrar Türkkan'a gönderdiğini belirtti.
Yiğit, "Avukatım Harun Tavşancıl'a 3 milyon 750 bin dolar verdim. Ancak Harun Tavşancıl bana gelip, 'Parayı ödedim ama tapuyu alamadım' dedi. Tapuyu almadan parayı neden verdin dediğimde; 'Lütfü Türkkan beni tehdit etti ve ben de korktum ve verdim' dedi” ifadelerini kullandı.

Bu konuyla ilgili Türkkan'ı arayarak görüştüğünü belirten Yiğit, “ Telefonda 'Harun Tavşancıl sana bu miktar bir para ödedi mi veya ödediyse ne kadar ödedi” diye sorduğumda küfürle karşılık verdiğini belirtti.

TÜRKKAN, TELEFONUNU ENGELLEMİŞ

Türkkan'a parayı ödemesi için sözlü çağrıda bulunan ancak herhangi bir cevap alamayan Yiğit, Bakırköy 1. Noterliği'nden 9 Eylül 2020'de ihtarname ve e-mail göndertti. Ancak Türkkan'dan yine cevap gelmedi. Türkkan, Yiğit'in telefonlarını engelleyerek tüm iletişim yollarını kapadı.

İşadamı Korkmaz Yiğit soluğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı. Eski avukatı Harun Tavşancıl ve Lütfü Türkkan hakkında söz konusu ödemeleri iade etmeyerek kendisinin zarara uğratıldığını belirtti ve şikâyetçi oldu. Yiğit'in avukatı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan şikâyet dilekçesinde, iki şüphelinin de "Dolandırıcılık", "Zimmet" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından cezalandırılması talep edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...