Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ocak 2016 13:20

Türkmenlerden Kürt yönetimine ’hendek’ suçlaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin DAEŞ’le çatışma hatları boyunca hendekler kazdığını belirten Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi, bunu Irak’ın bölünmesinin başlangıcı olarak gördüklerini söyledi.

Türkmenlerden Kürt yönetimine ’hendek’ suçlaması
Erşad Salihi, Kerkük, Türkmenlerden

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi yaptığı açıklamada, “Hendek kazılmasını şüpheli olarak görüyoruz. Kuzeybatıdaki Suriye sınırında bulunan Rabia’dan başlıyor ve 400 kilometre uzanarak güneydoğudaki İran sınırında bulunan Hanakin’de sona eriyor” dedi. Irak Başbakanı Haydar El Abadi’den hendekler konusundaki pozisyonunu netleştirmesini ve konuyu Parlamentoya taşımasını isteyen Salihi, “Bunu Irak’ın bölünmesinin başlangıcı olarak görüyoruz. Irak’ın haritası yeniden çiziliyor” dedi. Türkmen milletvekili Casim Muhammed Cafer de Kürt yönetimini suçlayarak DAEŞ’le savaş bahane edilerek Kürtlerin toprak kazanmasına zemin hazırlandığını söyledi. Cafer, “Bu uluslararası anlaşmalara aykırıdır ve diğer tarafta kalan insanların haklarını ihlal etmektir” dedi.
Kürtler ise bunun politik bir amaç taşımadığını ve sadece savunma amaçlı olduğunu söylüyorlar. Peşmerge Sözcüsü Cebbar Yaver, “Hendeklerin amacı DAEŞ tarafından kullanılan bombalı araçlara karşı üretilen bir savunma sistemidir. 2 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğindeki hendekler her yerde bulunmuyor, sadece gerekli görülen yerlerde var” dedi.
Öte yandan Kerkük ve İran sınırındaki Celewla’nın bazı bölgelerinde hendek kazılma işlemine başlandığı bildirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...