Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2021 10:46

Tutuklamalarda 'somut delil' şartı geri çekilebilir

4’üncü Yargı Paketinde, aralarında çocuğa ve kadına karşı cinsel suçların da bulunduğu katalog suçlarda tutuklama için somut delil şartı aranması hükmü üzerindeki tartışmalar Antalya’nın Elmalı ilçesindeki iki çocuğa yönelik cinsel istismar iddialarıyla arttı.

Tutuklamalarda 'somut delil' şartı geri çekilebilir
ak parti,,chp,,tutuklama,,somut delil,,yargı paketi,

Tüm Türkiye'nin konuştuğu Antalya’nın Elmalı ilçesindeki iki çocuğa yönelik cinsel istismar iddiaları katalog suçlarda tutuklama için somut delil şartı maddesinin tartışmaya açtı. 4’üncü Yargı Paketinde, aralarında çocuğa ve kadına karşı cinsel suçların da bulunduğu katalog suçlarda tutuklama için somut delil şartı aranması hükmü üzerindeki tartışmaları artırdı.

Hem muhalefet hem de kamuoyundan çocuğa ve kadına karşı cinsel suçlarda da tutuklama için somut delil şartı aranmasına tepki gelmişti. Maddenin şu anki haliyle yasalaştırılmasına AK Parti içinde bazı milletvekilleri de itiraz ediyor. Gündeme gelen tartışmalar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimat vererek katalog suçlarla ilgili tutuklama şartlarının yeniden gözden geçirilmesi istedi.

AK PARTİ, CHP İLE TEMASA GEÇTİ

Konu ile ilgili kendi aralarında bir değerlendirme yapan AK Parti kurmayları, muhalefetle de temasa geçti. AK Parti yetkililerin CHP’lilere “Bu maddeye ilişkin itirazlarınız sürecekse, geri çekebiliriz” önerisi götürdüğü öğrenildi. Yargı paketinin önümüzdeki hafta yapılması planlanan görüşmeleri sırasında, CHP’den gelecek cevaba göre tutuklamalar için somut delil aranmasına yönelik maddenin teklif metninden çıkarılabileceği veya kapsamının yeniden düzenleneceği ifade edildi.

Muhalefetin itirazı sürerse, maddenin geri çekilmesinin gündeme gelebileceğini belirten AK Parti kaynakları, “Bu madde aslında keyfi tutuklamaların önüne geçmek için hazırlandı. Somut delil olmadan tutuklama yapılmamasını öngörüyoruz. Ama tartışmalar farklı bir zemine çekiliyor” değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...