Tgrt Haber
15 Kasım 2021 21:47

Tutuklanan İsrailli çift ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunu kare içerisine almışlar

İstanbul’da Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle tutuklanan İsrailli çift ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İsrailli çiftin Türkiye’ye 4 Kasım’da giriş yaptığı belirlenirken pek çok kilit noktanın fotoğrafı çektikleri öğrenildi. Çiftin ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun fotoğrafını kare içerisine aldığı öğrenildi.

Tutuklanan İsrailli çift ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunu kare içerisine almışlar
israil,çift,gözaltı,erdoğan,konut,üsküdar

İsrailli Natalie ve Modri O. Çifti geçtiğimiz günlerde İstanbul Üsküdar’da bulunan Çamlıca Kulesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun fotoğraf ve videolarını çektikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Faillerle birlikte onlara “rehberlik” yaptığı öne sürülen İhsan A. isimli Türk vatandaşı çıkarıldıkları mahkemece “siyasal ve askeri casusluk” suçlamasıyla tutuklandı. 

YÜZLECE FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKTİLER

Konuyla ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı. Buna göre Modri ve Natalie O. çiftinin Türkiye’ye 4 Kasım’da İstanbul üzerinden havalimanından giriş yaptıkları, dünyaca ünlü bir otel zincirinin Taksim merkezindeki şubesinde konakladıkları ve kentin pek çok noktasından yüzlerce kare fotoğraf ve video çektikleri öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR TİTİZLİKLE İNCELENİYOR

Şüphelilerin Türkiye’ye ilk ilk ziyaretlerini 7 yıl önce gerçekleştirdiği belirtilirken Modri O.’nun ülkesinde “otobüs şoförlüğü” yaptığını anlattığı çifte “rehberlik” yapan İhsan A.’nın ise güvenlik birimlerine verdiği ilk ifadede Türkiye’de oto tamir ve yedek parça sektöründe faaliyet gösterdiğini söylediği öğrenildi. Ayrıca “rehber” olarak görünen tutuklu sanık İhsan A.’nın İsrailli bir Yahudi kadın ile evlenip boşandığı, İbraniceyi de boşandığı eşi sayesinde öğrendiğini anlattığı belirtildi. Çiftin ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutunun fotoğrafını kare içerisine alarak işaretlediği belirtildi. Erdoğan’ın konutunun bulunduğu fotoğrafların söz konusu ülkedeki kişilere ne amaçla gönderildiği titizlikle incelenirken, kayıtların gizli servislere şifreli olarak aktarılıp aktarılmadığı da mercek altına alındı.

İSRAİL’DE YANKISI SÜRÜYOR

İsrailli karı-kocanın tutuklanması, ülkelerinde de geniş yankı buldu. Erdoğan'ın Üsküdar'daki konutunun fotoğrafını çektikleri tespit edilen çiftin serbest bırakılması için devreye giren İsrail hükümeti, tutuklanan iki vatandaşının casus olduğuna yönelik iddiaları reddetti. İsrail’in önde gelen basın yayın organlarının İsrail Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, tutuklu İsrailliler için bir heyetin Türkiye'ye gönderilmesine karar verildiği aktarıldı. Rina Djerassi başkanlığındaki heyetin tutuklamaya ilişkin müzakereleri yürütmek üzere Türkiye’ye geleceği iddia edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...