Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Nisan 2014 18:59

Twitter yöneticileriyle görüşme sona erdi, işte Türkiye'nin istekleri

30 Mart seçimleri öncesi bir süre erişime kapatılan Twitter'ın üst düzey yöneticisi Colin Crowell Türkiye'da BTK yöneticileriyle görüştü. Olumlu geçen görüşmelerin ardından bir açıklama yapılmadı.

Twitter yöneticileriyle görüşme sona erdi, işte Türkiye'nin istekleri
btk, twitter, görüşme, bugün,dolar,Reklam,Reuters,Twitter,Tayfun Acarer,

Twitter üst düzey yetkilileri, temaslarda bulunmak üzere  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) geldi. Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu başkan  yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet, saat 14.00'te binaya kapalı  otoparktan giriş yaptı. BTK Başkanı Tayfun Acarer, görüşmeye BTK ve Telekomünikasyon İletişim  Başkanlığı (TİB) ile belki Başbakanlıktan da bir iki yetkilinin katılacağını  belirterek, "Twitter yetkililerinden mahkeme kararlarının uygulanmasını  isteyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.  BTK'ya saat 14.00'da gelen Twitter'ın uluslararası kamu  politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet,  saat 17.40'da kurumdan ayrıldı. Heyeti, BTK Başkanı Tayfun Acarer uğurladı. Acarer, Twitter yetkililerini uğurlamasının ardından basın  mensuplarının görüşmenin nasıl geçtiğine ilişkin sorularına, "İyi geçti" yanıtını  verdi. Başka bir soru üzerine Acarer, bugün görüşmeye ilişkin herhangi bir  açıklama yapılmayacağını söyledi. Twitter'ın Türkiye'de ofis açıp açmayacağına ilişkin soruyu ise  Acarer, gülümseyerek, yanıtsız bıraktı. 
TÜRKİYE NELERİ İSTİYOR?
30 mart seçimleri öncesi bir süre erişeme kapatılan twitter için şirketin Türkiye'de yerel bir ofis açması ve vergi vermesi isteniyor.. Ayrıca ulusal güvenliği riske atan ve kişilik haklarına ve gizliliğe zarar veren tweetlerin kaldırılmas ve bu tweetlerin paylaşımını yapan hesaplara dair IP adreslerinin de Türk yetkililere verilmesi talepler arasında...
TÜRK YETKİLİLER Reuters’A KONUŞTU
Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, İlk görüşmenin "olumlu" geçtiğini söyleyerek "Amaç, şirketin vergisini ödemesi ve burada kendilerini temsil eden bir ofis açarak Türkiye'nin adil taleplerinin yerine getirilmesi konusundaki sorunun giderilmesini sağlamak" dedi. Türk yetkili, hükümetin hesaplarına göre Twitter'ın Türkiye'de yılda 35 milyon dolar Reklam geliri elde ettiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...