Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Mart 2014 15:08

Twitter'ın itirazı reddedildi

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın, erişimin engellenmesi kararına yaptığı itirazı reddetti.

Twitter'ın itirazı reddedildi
Twitter'ın itirazı,Twitter'ın itirazı reddedildi,Twitter'ın yaptığı itiraz reddedildi, twitter

İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi, sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın başvurusu için verilen erişimin engellenmesi kararına yaptığı itirazı reddetti. Binali Yıldırım'ın avukatı Serkan Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Twitter'da yer alan "oyyokhirsiza" hesabından müvekkili aleyhine yapılan hakaret ve iftira içeren ifadeler nedeniyle İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesine başvurduklarını hatırlattı. Mahkemenin "twitter.com/oyyokhirsiza" adresindeki yayınlara erişimin engellenmesi kararı verdiğini ve kararın TİB'e bildirdiğini ifade eden Bayram, sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın, kararı uygulamadığını bu nedenle TİB Başkanlığının, Twitter'a, erişimin engellediğini ifade etti.  
Twitter'ın başka 2 mahkemece verilen kararı uygularken, avukatı aracılığıyla, İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesinin verdiği karara dün itiraz ettiğini belirten Bayram, İstanbul Anadolu  5. Sulh Ceza Mahkemesinin ise bugün aldığı kararla, itiraz talebini reddettiğini bildirdi. Twitter'ın, Binali Yıldırım ile ilgili mesajları, politik ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiklerini belirterek mahkeme kararını uygulamadığını ifade eden Bayram, "Twitter'da iftira niteliği taşıyan mesajların yer alması, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Bu nedenle mahkemenin verdiği karar hukuka uygundur" diye konuştu.  İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesinin, Twitter'in yaptığı talebe verdiği red kararında şu ifadeler yer aldı:  
"Talepte bulunan Binali Yıldırım vekilinin 'twitter.com/oyyokhirsiza" adresindeki yayında müvekkilinin kişilik haklarının ihlal edildiğinden dolayı bu adrese erişimin engellenmesine karar verilmesi talep ettiği, talebin yerinde görülerek kabulüne dair itiraza konu kararın verildiği;
Kararın itiraz metninde belirtildiği şekilde twitter.com adlı sitenin tamamının kapatılmasına yönelik olmadığı açıktır. 5651 sayılı yasanın 9/4 maddesinde, 'Hakim URL adresi belirtilerek içeriğe erişimin engellenmesi yöntemiyle ihlalin engellenemeyeceğine kanaat getirmesi halinde, gerekçesini de belirtmek kaydıyla internet sitesindeki tüm yayına yönelik olarak erişimin engellenmesine de karar verebilir' hükmü bulunmaktadır. Kapatılan bölüm başlığı 'oyyokhirsiza' olup içeriği tamamı ile talepte bulunan hakkındaki iddialardan oluşmaktadır. Bu başlık altında talepte bulunanın adının verilmesi dahi kişilik haklarının ihlali olarak değerlendirilmektedir. Daha dar kapsamlı bir karar ile ihlalin engellenmesi mümkün görülmemekle mahkememizce verilen kararda değiştirilecek bir yön bulunmadığından itirazın incelenmek üzere İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verilmiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...