Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Mart 2014 15:51

Üç sanığa Türkiye'ye dönüş yolu

Yaşar Kaya, Yusuf Serhat Bucak ve Şerafettin Kaya'ya 3 ay içinde Türkiye'ye gelmeleri halinde 'tutuklanmama güvencesi' verildi.

Üç sanığa Türkiye'ye dönüş yolu
uç sanığa dönüş yolu, türkiye'ye dönüş yolu açıldı, tutuklanmama güvencesi,

''Sürgündeki Kürt Parlamentosu'' ile ''Kürdistan Ulusal Kongresi''nin oluşumunda yer alan 31 kişiyi "silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan yargılayan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan kapatılan DEP'in eski Genel Başkanı Yaşar Kaya ile Yusuf Serhat Bucak ve Şerafettin Kaya hakkındaki yakalama kararını kaldırdı ve 3 ay içinde Türkiye'ye gelmeleri halinde "tutuklanmama güvencesi" verdi. Mahkemenin, sanık avukatlarının talebi üzerine aldığı kararda, sanıkların sağlık durumlarının ve yaşlarının ilerlemiş olmasının dikkate alındığı belirtildi. Sanıklar, 3 ay içinde Türkiye'ye dönerek mahkemede ifade vermeleri durumunda, CMK'nın "Sanığa verilecek güvence belgesi" başlıklı 246. maddesi uyarınca tutuklanmayacaklar.  Maddede, "Mahkeme, gaip olan sanık hakkında duruşmaya gelmesi halinde tutuklanmayacağı hususunda bir güvence belgesi verebilir ve bu güvence koşullara bağlanabilir" deniliyor.
Güvence belgesi verilen sanıklardan Yusuf Serhat Bucak'ın kan kanseri, Yaşar Kaya'nın kalp hastası, Şerafettin Kaya'nın ise hem kalp hastası hem de kısmi felç olduğu öğrenildi. Bazı sanık avukatları, duruşmalarda, ağır hasta olan ve yurt dışında bulunan müvekkillerinin mahkemede savunma yapmak istediklerini belirtiyor, ancak bunun için güvence talep ediyorlardı.  ''Sürgündeki Kürt Parlamentosu'' ile ''Kürdistan Ulusal Kongresi'' davasında, hakkında tutuklanmama güvencesi verilenler dışında Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Nejdet Buldan ve Ali Haydar Cilasun da sanık olarak bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...