Tgrt Haber
14 Şubat 2019 16:15

Üçlü Suriye Zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Ruhani arasındaki Üçlü Suriye Zirvesi başladı.

Üçlü Suriye Zirvesi başladı
zirve

Rusya Devlet Başkanı Putin, yaptığı konuşmada, "Şimdi Suriye’nin topraklarının hemen hemen tamamında çatışmasızlık rejimi muhafaza ediliyor. Bu bizim somut ve pozitif ortak neticemizdir." dedi.

" Astana, Suriye için kalıcı bir siyasi çözüm sürecine vesile oldu." diyen Putin, "Rusya, Türkiye ve İran ortak çabalarla Suriye’deki hayatın normale dönmesi için çalışıyor." ifadesini kullandı.

Putin, şunları söyledi:

"İdlib’te gerginliğin azaltılması konusunda anlaşmamız gerekiyor. Bu da teröristlerin varlığına katlanmamız gerektiği anlamına gelmiyor.

Suriye anayasa komitesinin kısa bir süre içerisinde çalışmalarına başlaması büyük önem arz ediyor.”

'Suriye'nin toprak bütünlüğünü vurguladık'
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Yabancı müdahale ve terör tehdidinden kurtulmuş Suriye'nin önemini görüştük, toprak bütünlüğünü vurguladık." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye halkı bizden kalıcı siyasi çözüm yolunda sevindirici haberler bekliyor. Provokasyonlara rağmen Astana ruhunu muhafaza ettik. Bu toplantıda müjdeler vereceğiz. Dün İran'da gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Üçlü Suriye Zirvesi başladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...