Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Nisan 2016 10:50

Uçuş trafiğini engelleyen köpekler için özel tim

Atatürk Havalimanında, aprona girerek uçuş trafiğini olumsuz etkileyen köpeklerle mücadele için tim kuruldu.

Uçuş trafiğini engelleyen köpekler için özel tim
uçuş, uçak, köpek,

Atatürk Havalimanında, aprona girerek uçuş trafiğini olumsuz etkileyen köpeklerle mücadele için tim kuruldu. Atatürk Havalimanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri, uçuşların aksamaması için gece gündüz aralıksız çalışıyor. Atatürk havalimanında göçmen kuşlarla birlikte aprona giren köpeklerde uçuş trafiğini olumsuz etkiliyor. Atatürk havalimanın da oluşturulan özel bir ekip, aprona ve piste giren köpeklerle 24 saat mücadele ediyor. DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak "Apron Trafik Şefliğinde köpeklerle mücadele eden bir grubumuz var" dedi.

BARINAKDAN KAÇAN KÖPEKLER APRONA GİRİYOR

Atatürk havalimanı yakınında bulunan hayvan barınaklarından kaçan veya bırakılan köpekler Atatürk havalimanı apronuna girerek uçuş trafiğini olumsuz etkiliyor. Geçen yıl yaptıkları çalışmayla havalimanı apronuna giren ve girmeye çalışan 90'a yakın köpeği yakalayan ekipler, bu yılın ilk 4 ayında yakaladıkları köpek sayısı 20'ye yaklaştı. Atatürk havalimanında yakalanan köpekler barınaklara veya havalimanına uzak bir yere bırakılıyor. Köpeklerin, havalimanına girme ihtimali yüksek olan bölgelere 9 metal kafes yerleştirildi. Havalimanı çevresindeki hayvan barınaklarından bırakılan ve kaçan köpekler havalimanı apronuna girmesi nedeniyle zor anlar yaşan ekiplerin, titizlikle yürüttüğü çalışmalara zaman zaman İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri destek veriyor.

7 GÜN 24 SAAT MÜCADELE

Yürütülen çalışmayla ilgili bilgi veren DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, şöyle konuştu: "Pist üzerinde bulunan ne varsa hayvanlar dahil diğer malzemeler dahil uçaklar için büyük tehdit oluşturuyor. Çok büyük bir arazideyiz. Köpekler bütün önlem alınmış olmasına rağmen, tel örgülerle her taraf kapatılmış olmasına rağmen zaman zaman havalimanından içeri girebilmekte. Piste çıkıp uçaklara zarar vermesini engellemek için Apron Trafik Şefliğinde köpeklerle mücadele eden bir gurubumuz var. Sadece kuş ve köpeklerle ilgili temin ettiğimiz arazi aracımız var, 7 gün 24 saat esasına göre çalışan köpekler ve kuşlarla mücadele eden. Bunlar hem devriye usulü çalışıyor hem de pilotlardan ya da kuleden gelecek talep doğrultusunda gerek köpekler gerek kuşların bulunduğu yere gidip bu hayvanların piste girmesini engelliyor."

ZARARSIZ ŞEKİLDE YAKALANIYOR

Havalimanına giren köpekleri zarar vermeden yakalamaya özen gösterdiklerinin altını çizen Bayrak, "Yakalanan köpekler için kafes sistemi var. Kafeslere tuzak sistemi ile yakalıyoruz en zararsız şekilde büyükşehir belediyesinden de yardım alarak köpekler uyuşturucu iğneyle uyuşturulup zarar verilmeden havalimanı dışındaki hayvan barınaklarına gönderiliyor" dedi.

UÇAKLAR PAS GEÇMİŞTİ

Özellikle geçen yıl Atatürk havalimanı pistine giren köpekler nedeniyle hareketli anlar yaşanmış, Porto-İstanbul seferini yapan THY uçağı, inişinin ardından piste giren köpeklerden birine çarpmıştı. Uçağın iniş takımlarına çarpan köpek ölürken iniş yapacak olan 3 uçak pisti pas geçerken, bazı uçaklar havada tur atmak zorunda kalmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...