Tgrt Haber
22 Ocak 2022 16:30

Uçuşlara kar engeli: Yüzde 15 azalacak

İstanbul'da etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yarın gerçekleşmesi planlanan uçuşların yüzde 15'inin azaltılacağı öğrenildi.

Uçuşlara kar engeli: Yüzde 15 azalacak
uçuş,,kar,,sabiha gökçen,

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı dün akşam saatlerinde İstanbul'da şiddetini arttırdı. Kar yağışı nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından gerçekleştirilecek uçuşların etkileneceği belirtildi.

Duruma ilişkin Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmesi, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş (HEAŞ) ile Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıdan sonra açıklama yapıldı.

Açıklamada bugün gerçekleştirilecek uçuşlarda yüzde 25 kapasite kısıtlanması kararı alındığı belirtilmişti. 5 gün sürmesi beklenen kar yağışı nedeniyle yarın (23 Ocak) gerçekleştirilecek uçuşlarda da yüzde 15 oranında uçuş azaltımına gidilmesi kararı alındığı kaydedildi.

'UÇUŞLAR YÜZDE 15 ORANINDA AZALTILACAK'

Meteorolojik Acil Durum Komitesi toplantısının ardından yapılan açıklamada, “Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında 23.01.2022 tarihinde yüzde 15 oranında azaltma yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...