Tgrt Haber
01 Şubat 2022 14:36 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:05

Ukrayna'dan Türkiye açıklaması! Serbest ticaret anlaşması imzalanacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, Ukrayna'nın Türkiye ile iki gün içinde serbest ticaret anlaşması imzalayacağını duyurdu. Ayrıca Zelenskiy, Rusya tehdidi devam ederken Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nde yeni bir gelişme olacağını aktardı.

Ukrayna'dan Türkiye açıklaması! Serbest ticaret anlaşması imzalanacak
Ukrayna,Rusya,Türkiye,Volodymyr Zelenskiy

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Şubat'ta Kiev'i ziyaret ederek Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy ile görüşmesi planlanıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, Ukrayna'nın Türkiye ile iki gün içinde serbest ticaret anlaşması imzalayacağını açıkladı.

ZELENSKİY'DEN BİRLİK ÇAĞRISI

Zelenskiy, parlamentoya yaptığı konuşmada aynı zamanda Ukrayna'nın ekonomisinin istikrara kavuşmaya başladığını söyledi ve Rusya'nın saldırı tehdidi nedeniyle panik olunmaması ve birlik olunması çağrısında bulundu.

SİLAHLI GÜÇLERİ, 3 YIL İÇİNDE 100 BİN KİŞİYE ULAŞACAK

Zelenskiy, Rusya, Fransa ve Almanya ile yapılacak barış görüşmelerinin yeni turunun tarihine dair yakında anlaşmaya varılmasını umuyor. Ukrayna Parlamentosu'nda (Verhovna Rada) yaptığı konuşmada, Ukrayna'nın savunma kapasitesinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, bununla ilgili kararname imzaladığını söyledi.

Bu kararnamenin, ordunun "profesyonel temellere" geçişini öngördüğünü aktaran Zelenskiy, "Bu kararname, askeri personelin kariyer gelişimini, maaşların yükseltilmesini ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne 3 yıl içinde 100 bin kişinin ilave edilmesini öngörüyor. Bu, savaş için değil Ukrayna'da yakında ve ileride barışın olması içindir." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...