Tgrt Haber
20 Şubat 2014 22:55

Uludağ kara hasret kaldı

Kış turizminin gözde merkezlerinden olan Uludağ, eski kışlara hasret kaldı. Son ölçüme göre zirvede kar kalınlığı 35 santimetre olarak ölçüldü.

Uludağ kara hasret kaldı
bursa

Şubat ayının son haftasına girdiğimiz bugünlerde yağışların olmaması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi birçok yeri olduğu gibi kış turizminin merkezi Uludağ'ı da vurdu. Son ölçümlere göre; zirvede kar kalınlığının 35 santimetre olduğu belirtildi. Bu sene yağışların yetersiz kaldığı zirvede kar kalınlığı 35 santimetreye kadar geriledi. Zirvede gece en düşük sıcaklığın 3, gündüz en yüksek sıcaklığın ise 11 derece arasında değiştiği bildirildi.
BU SENE İLE ÖNCEKİ YIL ARASINDAKİ KAR FARKI GÖZLE GÖRÜLÜR BİÇİMDE
Geçen sene 27 Ocak'ta Teamsahlar Trekking Grubu üyelerinin çektiği fotoğraflar, Uludağ'da bu sene ile önceki yıl arasındaki kar farkını gözler önüne seriyor. Geçen sene oteller bölgesindeki cami, telefon kulübeleri ve tabelalar karlar altında kalmış, karın erimesi nisan ayını bulmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...