Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Haziran 2022 10:45 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 10:58

Fotoğraf çektirmek isterken dereye düştü! Ummanlı turistten 3 gündür iz yok

Rize’de fotoğraf çektirirken ayağı kayıp dereye düşen Ummanlı turistten 3 gündür haber alınamıyor. 49 yaşındaki adamı arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Rize,Turist

Rize'nin Çamlıhemşim ilçesinde üç gün önce fotoğraf çektirirken durduğu kayanın üzerinde dengesini kaybederek dereye düşen 49 yaşındaki Al Rawahi Favvzi Faız Zaid isimli turistten 3 gündür haber alınamıyor.

Arama kurtarma ekiplerinin 22 kilometrelik mesafedeki dere yatağında arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, AKUT, deniz polisi ve sağlık ekiplerinden oluşan toplamda 50 kişi görev alıyor.

“VADİLERİMİZİN HIRÇIN, UYARILARA DİKKAT EDİLMESİ GEREK”

Bölgeye gelen turistlerin uyarı levhalarına ve bölge halkının uyarılarına dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Rize Valisi Kemal Çeber “Umman Sultanlığı’na bağlı bir vatandaşımızın yaptığı bir yanlışın sonucunda dereye düşmesi bizi üzdü. Bu mevsimler derelerin en coşkulu zamanlarıdır. Vadilerimiz de çok hırçın vadilerdir. İnsanların, turistlerin yol boyunca asılı uyarı işaretlerine, uyarı levhalarına özellikle yöre insanı ve rehberlerinin uyarılarına çok dikkat etmesi gerekiyor. Buraların güzelliği, buraların vahşiliği, doğallığıdır. Dolayısıyla doğanın ve coğrafyanın buranın fiziki şartlarına uygun tedbir ile hareket etmemiz lazım. Tüm misafirlerimize kendilerine yönelik yaptığımız uyarılara çok dikkat ederek hareket etmelerini rica ediyorum. Biz özellikle fotoğraf çekilmek, video çekilmek, selfie çekilmek için risklerin biraz zorlandığını gözlüyoruz ve böyle üzücü olaylara bunlar neden oluyor” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...