Tgrt Haber
11 Mart 2023 17:55 - Güncelleme : 11 Mart 2023 18:08

Umuda yolculuk faciayla bitti! Göçmenlerin olduğu lastik bot battı

Yeni bir hayat için ülkelerinden ayrılan göçmenlerin kullandığı lastik bot Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında battı. Lastik bottaki 1’i çocuk 10 düzensiz göçmen kurtarılırken, kayıp 21 kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Yapılan aramada 1’i hamile olduğu öğrenilen 3 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Umuda yolculuk faciayla bitti! Göçmenlerin olduğu lastik bot battı
Göçmen,Bot,Aydın

Yeni bir hayat için yasa dışı yollardan yurt dışına geçmeye çalışan düzensiz göçmenler umuda yolculuğu faciayla bitti. Bulundukları lastik bot, su alması sebebiyle Aydın’ın Didim ilçesi açıklarında battı.

3 ÖLÜ, 18 KAYIP

Sahil Güvenlik Komutanlığı, ihbar üzerine bölgeye 1 gemi ve 2 sahil güvenlik botu sevk etti. Kısa sürede verilen koordinata giden ekipler, 1’i çocuk 10 düzensiz göçmeni kurtardı. Botta olduğu öğrenilen 21 kişi için bölgede arama kurtarma çalışması başlatılırken, 1’i hamile 3 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Karaya çıkarılan düzensiz göçmenler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybeden 1’i hamile 3 göçmenin cansız bedeni ise Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bölgede çalışmalar sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...