Tgrt Haber
28 Nisan 2015 15:49

Üniversiteye gidemiyordu, şimdi meclise yürüyor

Başörtülü olması nedeniyle üniversiteyi 2. sınıfta bırakmak zorunda kalan AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Yeşil Aytulum Turut, şimdi ise meclis yolunda.

Üniversiteye gidemiyordu, şimdi meclise yürüyor
3.Bölge Milletvekili adayı Yeşil Aytulum Turut, başörtüsü, meclis, Yeşil Aytulum Turut

Hem yarım bıraktığı üniversitesini dışarıdan tamamlayan, hem de milletvekilliğine hazırlanan Turut, gelinen noktanın ise AK Parti eseri olduğunu söylüyor. AK Parti'nin dikkat çeken kadın adaylarından birisi de İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı Yeşil Aytulum Turut. Başörtülü olması nedeniyle üniversite eğitimini üniversite 2.sınıfta iken bırakmak zorunda kalan Turut, o dönemde evlenerek iki çocuk sahibi oldu. AK Parti’ye katılarak siyasete atılan Turut, uzun yılar boyunca başarılı çalışmalar gerçekleştirdi. Turut, şimdi ise hem yarım bıraktığı üniversitesini tamamlıyor hem de meclise yolunda emin adımlarla ilerliyor. Turut, gelinen noktanın ise AK Parti eseri olduğunu söylüyor. Yaşadıklarını anlatan milletvekili adayı Turut, "Ben daha düne kadar başörtüsü nedeniyle üniversitelerde okuyamazken, kamu kuruluşlarında çalışamazken, askerde çocuklarınızın yemin törenine gidemezken bugün Allah nasip etti tesettürümle milletvekili adayı oldum. Bu bile Türkiye için başlı başına bir çığırdır. Bugün okulumuzu da okuyabiliyoruz, çalışabiliyoruz da. Arazide hiçbir şekilde sıkıntı yaşamadan dolaşabiliyoruz.12 yıldır yapılan hizmetler belli. Bunlar başlı başına büyük bir çığırdır. Önümüze 7 Haziran gibi çok önemli bir seçim var. Türkiye’nin daha ileriye gitmesi adına bizimde üzerimize düşeni yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.
Bugün bazı siyasi partilerin ‘‘Biz iktidara geldiğimizde eskiye döneceğiz’’ dediklerini hatırlatan Turut, "Biz yüzyıl daha geriye mi gideceğiz. Türkiye’de yüzyılda yapılamayanları AK Parti iktidarı hamdolsun 12 yılda yaptı. Onlar bizi tekrar geriye götürmek istiyorlar. Ama biz geçmişe dönmek istemiyoruz. 12 yıl boyunca yapılan hizmetleri özellikle 18 yaşına girmiş gençlere anlatın. Çünkü onlar bilmiyorlar. Daha bugün üniversiteye kaydolan tesettürlü kızımız altı yedi yıl önce üniversitelerin bahçesinden bile giremeyeceğini bilmiyordu. Halen bilmiyor. Sanki Türkiye hep böyle rahat huzurlu bereketli bir ülkeymiş gibi lanse ediliyor. Halbuki değildi. Bunu Ak Parti yaptı" şeklinde konuştu. Turut, Türkiye’nin istikrarlı gidişatı için destek istediğini belirterek, "Bugün Filistin’in, Mısır’ın, Suriye’nin, Irak’ın ve Ortadoğu’daki tüm Müslümanların gözü Türkiye’nin üzerindedir. 7 Haziran seçimleri üzerindedir. Onun için gayret edeceğiz. Bizim burada güçlü olmamız gerekiyor. Onun için destek istiyoruz. Biz oğlumuzu sizlere anlattık. Şimdi Allah’ın emri peygamberin kavliyle 7 Hazirandaki oylarınıza talibiz" dedi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...