Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Mart 2018 14:21

Ünlü şarkıcıdan dikkat çeken hareket!

Hakkarili türkücü Aydın Aydın, obeziteye dikkat çekmek için kentin 2 bin 800 rakımında bulunan Merga Bütan Yaylası’nda kar banyosu yaparak, Türkçe ve Kürtçe 'Üç Beyaz Maalesef'i söyledi.

Ünlü şarkıcıdan dikkat çeken hareket!
aydın aydın,obezite,haberler,kar

Türkücü Aydın Aydın, dünyada ve Türkiye'de birçok kişinin sağlığını etkileyen obeziteye dikkat çekmek amacıyla söylediği 'Üç Beyaz Maalesef' türküsünü, Hakkari’de 2 bin 800 rakımda bulunan Merga Bütan Yaylası’nda kar banyosu yaparak seslendirdi. Yaklaşık 1.5 metreyi bulan kar üzerine yakınlarıyla birlikte uzanan Aydın, kızağa binerek Türkçe ve Kürtçe olarak türküyü söyledi. Hem obeziteye savaş açtığını hem de Hakkari'nin doğal güzelliklerine dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediğini belirten Aydın, "1,5 metre kar var. İnsanlar bronzlaşmak için saunalara, solaryumlara binlerce lira para harcıyor. Ben de diyorum ki işte böyle güzel bir festivalde Hakkari’den ötesi yoktur. Hakkari'ye gelin, görüldüğü gibi karla vücudumuzu yıkıyoruz. 3 beyaza una, şekere ve tuza ’hayır’ diyoruz. Ama kara ’evet’ diyoruz" dedi. Aydın Aydın ve beraberindekiler, daha sonra soba üzerinde pişirilmiş patates, otlu peynir, bal ve tandır ekmeği yedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...