Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2021 17:15

Erdoğan 'eylem yapın' demişti; Üsküdar'da kentsel dönüşüm başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2018 yılında başlatılan Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesinde bir adım daha atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımlarıyla İstanbul’un deprem dönüşümünü ilgilendiren yeni 5 bin konutluk "Üsküdar’da Büyük Dönüşüm" projesi başlatıldı.

Erdoğan 'eylem yapın' demişti; Üsküdar'da kentsel dönüşüm başladı
üsküdar,kentsel dönüşüm,erdoğan,murat kurum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2018 yılında başlatılan Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesinde bir adım daha atıldı. 2018 yılında Çamlıca Camii nin batısında 180 bin m lik bir alan risk alanı ilan edilmişti. 

Çalışmalara başlanan Üsküdar da 5 bin yeni konut müjdesi verilmişti. Çalışmalara hız verilmesiyle birlikte "Üsküdar’da Büyük dönüşüm" projesine start verildi. Projenin başlatılması için yapılan kentsel dönüşüm yıkım çalışmalarına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti millet vekili Vedat Demiröz, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve çok sayıda protokol katıldı.

"YENİ 5 BİN KONUTLUK PROJEMİZE BAŞLIYORUZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İşte şimdi de yeni bir şehircilik yatırımını, yepyeni vizyoner bir projeyi, Kirazlıtepe ve Ferah mahallerinin yanında Mehmet Akif ve Küplüce mahallerimizi de katarak yeni 5.000 konutluk tarihi bir dönüşümü, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlatıyoruz. İnşallah Çamlıca Camii ve çevresinde yürüttüğümüz tüm projelerle toplamda 7.000 konut ve iş yeri kazandıracağız. Üsküdar’ın “Büyük Dönüşümü” hayırlı uğurlu olsun.”

“Üsküdar’ımız İstanbul’un, İstanbul da bu ülkenin gözbebeğidir. Biz bu şehre hizmet etmeyi, ihya etmeyi; sadece ülkemize değil, tüm dünyaya ve insanlığa yapılan bir hizmet olarak görüyoruz.”

“İstanbul’umuza son 20 yılda tam 100 milyar lira tutarında çevre ve şehircilik yatırımı yaptık. Şu anda sahada 20 milyarlık yatırımımızı da millete hizmet aşkıyla gece gündüz demeden yürütüyoruz" diye konuştu.

Erdoğan 'eylem yapın' demişti; Üsküdar'da kentsel dönüşüm başladı

ERDOĞAN "KENTSEL DÖNÜŞÜM" ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Ben bu arada tabii tüm komşularımızdan, bütün Burhaniye Mahallesi sakinlerinden özellikle bir ricada bulunacağım bir kardeşleri, Cumhurbaşkanları olarak. Diyorum ki; ben buradaki tüm konutların, bu yolların şu sıkıntılarından bir an önce kurtulmak için kentsel dönüşüm, değişim noktasında belediyemize, bunun yanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza yardımcı olun, bir an önce buralardaki bu değişim, dönüşümleri yapıp, sizlerin de bu dünya huzuruyla buralarda yaşama imkanınızı biz de süratle başaralım, bunları da bitirelim diyorum.

Kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili olarak Erdoğan, “Kirazlıtepe'de verilen aynı sözü sizlere burada ben veriyorum. Eğer adımı atmazsa Üsküdar Belediyesi önüne gidin, oturma eylemi yapın, ben de sizin yanınızda yer alacağım” ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...