Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ağustos 2022 19:12 - Güncelleme : 14 Ağustos 2022 20:07

Ünlü akademisyen Üstün Dökmen'den skandal sözler: Başörtülü psikolog olmaz

Ünlü akademisyen, yazar ve psikolog Üstün Dökmen, başörtüsünü hedef alan sözleri nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Başörtülü mimar, eczacı veya öğretmen olabileceğini ancak başörtülü psikolog olamayacağını savunan Dökmen, "Meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar" diye konuştu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Ünlü akademisyen Üstün Dökmen'den skandal sözler: Başörtülü psikolog olmaz
Üstün Dökmen,başörtü,psikolog

Prof. Dr. Üstün Dökmen, konuk olarak katıldığı bir Youtube programında başörtülü rehber öğretmenleri, psikologları ve psikiyatrları hedef aldı. Üstün Dökmen'in skandal sözlerine tepki yağdı.

"MESLEK ETİĞİNE AYKIRI"

Daha önce söylediği "Başörtülü rehber öğretmen olamaz" sözlerine gelen tepkilere cevap veren Üstün Dökmen, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Rehber öğretmenlerin çoğunluğu başörtülü. Söylediğim o şu. Tepki gösterildi bunlar temelsiz trol tepkileridir. Trol kendini saklayan, korkak, cesur olmayan, kafası çalışmayan kişilerdir. Söylediğim aynen şu, bir eczacı başörtülü olabilir, mimar olabilir, Milli Eğitim izin verdiği için öğretmen olabilir, hakim ve savcı benim alanım değil karışmıyorum. Fakat başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar."

"OFİSİMDE ATATÜRK RESMİ BİLE YOK"

Psikoloğun terapi esnasında dini ya da siyasi simge takmaması gerektiğini belirten Dökmen, "Benim ofisimde Atatürk resmi bile yok" dedi. Dünyanın en büyük sorununun insanların dürüstlüğünü kaybetmesi olduğunu söyleyen Dökmen, ikinci büyük sorununun da pozitif bilimden uzaklaşmak olduğunu ifade etti.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Dökmen'in sözleri sosyal medyada gündem yarattı. Profesörün ismi kısa sürede TT olurken, kullanıcılar başörtülü olmayan uzmanların empati yeteneğinden veya nötr kalacaklarından nasıl emin olunabileceğini sorguladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Akyazili15 Ağustos 2022 23:22

Senin gibi düşünen insandan psk oluyorsa başı kapalı bayandan da olur insanı insan yapan aldığı terbiye ve eğitim dır kestaneyide meyveden saymiyorlar niye tikeni var fakat pişince kebab oluyor sonra insanın canı cekiyo

Münevver Arslan 15 Ağustos 2022 10:25

Belliki üstün dökmen artık yaşlanmış.

Fatma yıldız14 Ağustos 2022 20:45

Mesleği başörtü yapmıyor,insanın kendisi yapıyor.Birakin artık bu işleri,yapılan hizmetlere bakın.

Kemal usta Berlin 14 Ağustos 2022 20:34

Hocam bir şey söylüyorsa sistemin iyiligine söylemiştir,baş örtüsüne karşı olana da karşıyım ama üstün hocam boş biri degil iyice dinlemek lazım.

Sonraki Haber Yükleniyor...