Tgrt Haber
29 May 2018 17:16

Uysal: Merkezlerde kamuya ait yerleri yeşil alan yapacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Millet Bahçesi yapılacak" dediği Atatürk Havaalanı'nın dışında da İstanbul'a yeşil alanlar kazandıracaklarını belirtti.

Uysal: Merkezlerde kamuya ait yerleri yeşil alan yapacağız
İstanbul Büyükşehir Belediyesi,Mevlüt Uysal,yeşil alan,

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, dün akşam Şişli'nin Kurtuluş semtindeki sokak iftarına katıldı.

Burada vatandaşlar hitap eden Uysal, birlik ve beraberliğe dikkati çekerek, huzur içinde oruç tutup iftar yaptıklarını ifade etti.

Komşu ülkelerdeki duruma ilişkin değerlendirmede bulunan Uysal, bazı devletlerde bırakın huzur içinde oruç tutup iftar yapmayı insanların tehlikede yaşamak zorunda kaldıklarını hatırlattı.

Uysal, İbn-i Haldun'un "Coğrafya kaderdir" sözünü hatırlatarak, "Malumunuz bulunduğumuz bölge tarih boyunca diğer bölgelerde yaşayanların iştahını kabartmış. Bir tarafı Avrupa'da bir tarafı Asya'da olan İstanbul'umuz için ise tarih boyunca hep değişik planlar yapılmış. Ülke olarak hep birlik ve beraberliğimizi bozma adına değişik oyunlar oynanmış. Bu oyunları bozarak birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı hizmet anlayışını devam ettirdiklerini kaydeden Başkan Uysal, "İstanbul'un her köşesine hizmet götürmeye devam ediyoruz. Yapmamız gerekenleri iyi biliyoruz. Eksiklik varsa bu eksiklikleri gidermenin görevimiz olduğunu biliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Şişli, Beyoğlu ve Fatih gibi ilçelerde en önemli sorunların başında yeşil alan eksikliği ve kentsel dönüşümün geldiğine vurgu yapan Mevlüt Uysal, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Atatürk Havalimanı artık milletimizin bahçesi oldu. Her halde dünyada merkezde bulunan en büyük bahçe olacak. Bu bahçeyi dünyanın en güzel parkı haline getireceğiz inşallah. Atatürk Havalimanı'nın dışında da merkezlerde kamu adına ne kadar yer varsa bundan sonra yeşil alan yapacağız. Şişli'de de İSKİ'nin eski binasını kısa bir süre önce yıkarak, bölgede yeşil alan çalışmalarını başlattık."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...