Tgrt Haber
22 Ocak 2015 10:36

Uzmanlar, asıl kış için tarih verdi

Yılbaşında soğuk hava dalgasının etkisi altında kalan Türkiye’nin özellikle batı bölgeleri adeta kış ortasında yaz yaşıyor.

Uzmanlar, asıl kış için tarih verdi
uzmanlar,soğuk hava,türkiye,

Özellikle Türkiye’nin batı bölgelerinde seyreden yüksek sıcaklığı küresel iklim değişikliğinin etkilerine bağlayan İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Orhan Şen, ay sonuna kadar tam anlamıyla bir kışın yaşanmayacağını belirterek “Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Örneğin İstanbul’da 8-9 derece olması gereken sıcaklıklar, 15 dereceye yani iki katına kadar çıktı. Bu seneki modeller, kışın sert geçeceğini gösteriyor dolayısıyla ay sonundan sonra sert bir kış bekliyoruz” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Mühendisi Adil Tek ise, bu hafta sıcaklıkların üst seviyede devam edeceğini belirterek “Bugünlerde Afrika üzerinden toz taşınımı güney bölgeleri etkisi altına alacak. Haftasonu birkaç derecelik düşüşler olacak. Bu düşüşe rağmen sıcaklıklar yine mevsim normalleri üzerinde kalacak. Ay sonuna kadar çok kuvvetli sert bir hava dalgası yok ancak önümüzdeki hafta Ege, Batı ve iç kesimleri etkisi altına alacak yağışlar bekliyoruz” dedi.
‘Barajlarda su birikecek’
Tek, Marmara’daki kayak merkezlerini etkileyecek karla karışık yağışların da beklendiğini belirterek “En yakın soğuk hava dalgası Şubat’ın ilk günlerinde bekleniyor. Şubat geneline baktığımızda sıcaklıklar  mevsim normalleri üzerinde seyredecek, yağışlar az olacak ve ortalamanın altında kalacak” dedi. Kış bitiminde, Mart ve Nisan aylarında yağışların artacağını belirten Tek, “Fazla yağışlar nedeniyle barajlardaki doluluk artacak, Mayıs ayı için barajlarda biriken fazla suyun tutulmaması söz konusu olabilir” diye konuştu. Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...