Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 07:47

Nefes almakta bile zorlanabiliriz! 50 derece sıcaklık geliyor

Aşırı sıcaklar Türkiye’yi sardı. Ağustostan itibaren üç gün boyunca sıcaklıkların etkisini daha da artırması beklenirken İstanbul sıcaklıkta rekor kırabilir. Hissedilen sıcaklıkların nemle birlikte 50 dereceği geçebileceğini belirten uzmanlar “Nefes almakta bile zorlanabiliriz. Mecbur olmadıkça dışarı çıkmayın" diye uyardı.

Nefes almakta bile zorlanabiliriz! 50 derece sıcaklık geliyor
sıcaklık,,nem,,hava durumu,,mevsim,,kuraklık,,iklim,,meteoroloji,

Türkiye'yi saran aşırı sıcakların ağustos başından itibaren üç gün etkisini daha da artırması bekleniyor. 31 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında İstanbul için 2021 yaz mevsiminin en sıcak günleri olacak. Ayın son günü etkisini gösterecek aşırı sıcakların üç gün boyunca artarak devam etmesi bekleniyor.  İstanbul'da rekor kırılabilir. Uzmanlar "Nemle birleşince hissedilen sıcaklık 50 dereceyi geçebilir. Nefes almakta bile zorlanabiliriz. Mecbur olmadıkça dışarı çıkmayın" diye uyardı.

Artan sıcaklıklarla ilgili İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Demirhan, İstanbul’da 31 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında sıcaklıkların 35 derece civarına çıkacağının beklendiğini söyledi. 1929 yılından buyana bakıldığında temmuz ayında sıcaklıkların 38 derece civarında görüldüğünü söyleyen Demirhan, "Bu sebeple önümüzdeki günlerde beklenen sıcaklık değerleri de mevsim normallerinde" dedi.

NEM UYARISI

Nem değeri konusunda uyarıda bulunan Demirhan,  "Sıcaklıkların anormal olmaması bizim kendimizi korumayacak olmamız anlamına da gelmiyor" dedi. "Bu değerler, hissedilen sıcaklık değeri de düşünüldüğünde bizim için tehlike arz ediyor” diyen Demirhan, “Ölçülen sıcaklığın üzerine nem de eklenince, sıcaklığı çok daha fazla hissediyoruz" şeklinde konuştu.  

SADECE İSTANBUL DEĞİL, EGE VE AKDENİZ DE ETKİLENECEK

Nem değerlerinin en fazla yüzde 67’ye kadar çıkabileceğini belirten Demirhan, sözlerini şöyle sürdürdü: Hâliyle nem değeri yüzde 60’ların üzerine çıktığı zaman beklenen 35 derece sıcaklığı, 50 derece olarak düşünmek gerekir. Sadece İstanbul’da değil, Tekirdağ, Ege ve Akdeniz kesimleri de bundan etkilenecek.

Kanada'da görülen 50 dereceye yakın sıcaklık değerlerinin iklim değişimiyle açıklanabildiğini aktaran Demirhan, son olarak şunu söyledi: İstanbul’da beklenen yoğun sıcaklıklarda henüz bunu düşünmek için çok erken.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...