Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ağustos 2021 14:14

Uzmanlardan sahte PCR testi uyarısı

Aşı olmayanların kalabalık yerlere girişine test zorunluğu getirilmişti. Bu durum karşısında olası bir PCR sahtekarlığının yaşanmaması için uzmanlar sıkı denetim yapılması uyarısında bulundu.

Uzmanlardan sahte PCR testi uyarısı
PCR testi,,koronavirüs,,kovid 19,,sağlık,,pandemi,,salgın,,sahte PCR testi,,erdoğan,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçak ve şehirlerarası yolculuk, konser, sinema gibi toplu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alınacağını açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelgeye göre 'PCR testi zorunluluğu', 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

Koronavirüsle mücadelede uçak yolculuğu, konser, sinema gibi yerler ve eğitim personeline iki günde bir PCR testi yaptırması zorunluluğu getirildi. Uzmanlar, PCR sahtekarlığına karşı ise sıkı denetim yapılmalı uyarısında bulundu.

LABORATUVARLARA KİT-TEST DENETİMİ

Sahte PCR testleri olasılığına karşın, laboratuvarlara kit-test denetimlerinin yapılması gerektiği belirtiliyor. Uzmanlara göre, PCR testi yapan laboratuvar ve hastanelere bir yazı ile PCR testi yaptırmış gibi belge düzenlemesinin önüne geçilmesi gerekiyor. Bu nedenle PCR testi yaptıran yerlere denetimler düzenlenecek. Satın alınan kit ile test sayısının karşılaştırılması ve örnekleme yöntemiyle testlerin kontrol edilmesinin sağlanacağı kaydediliyor.

YOĞUN BAKIMLAR OLASI VAKA ARTIŞINA HAZIR

Öte yandan eylül ayı ile birlikte okulların açılması ile memleketlerine ve sahil kenarlarına gidenler büyük şehirlere dönecek.Geri dönüşlerden dolayı yaşanabilecek vaka artışına karşı hastanelerde sadece yoğun bakımlarda değil diğer servislerde de hazırlıklar yapıldığı öğrenildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...