Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2014 20:56

Vahşeti yayınlayan öğrenci ilk kez konuştu

Eskişehir’de üniversite öğrencisinin bir kafeden sahiplendiği kediyi işkence yaparak öldürdüğü video görüntüleri hakkında ilk kez konuştu.

Vahşeti yayınlayan öğrenci ilk kez konuştu
eskişehir, vahşet, kedi, Sabah,Bartın,Twitter,WhatsApp,Facebook,Osmangazi,Eskişehir

Eskişehir’de üniversite öğrencisinin bir kafeden sahiplendiği kediyi işkence yaparak öldürdüğü video görüntülerini servis yapan A.T. olayın cezasız kalmaması için videoyu paylaştığını söyledi. Telefonla İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan üniversite öğrencisi A.T., M.C.A ile aralarında husumetin bulunmadığı, videoyu vicdan azabı çektiği için yayınladığını söyledi. M.C.A ile sevgili olmadıklarını ifade eden A.T., sözlerine şöyle devam etti: “Ben şuanda Adana’dayım. Dün geceden bu yana sürekli bana hakaret ediyorlar. Kimlik numarama kadar her şeyim yayınlanmış. Kimin yayınladığını biliyorum ve bu kişiyi savcılığa vereceğim. Biz M.C.A. ile hiç yüzyüze gelmedik. Yazılanlar gibi sevgili de olmadık. Biz sadece arkadaştık. M.C.A.’ın kendisi gönderdi bu videoyu bana. Tahminimce kediyi Eylül 2013’de öldürdü. Benden önce bu olayı kime anlattıysa inanan olmamış. Bana videoyu 17 Kasım 2013 tarihinde gönderdi. Ben de bu videoyu paylaşmak istedim. Ancak karşımda psikopat biri olduğu için korktum. Bu videoyu saklamaya dayanamadım. İki gün önce M.C.A’ın ve benim tanıdığım ortak bir arkadaşımıza bahsettim. O da kesinlikle bu videoyu yayınlamam gerektiğini ve yanımda olacağını söyledi. Dün de birkaç hayvansever arkadaşıma bu videoyu gönderdim, onlarda kesinlikle paylaşmam gerektiğini söylediler. Ben de yapılması gereken şeyin bu olmasını düşündüm ve videoyu paylaştım. Fakat suçlu durumuna ben düştüm. Asılsız suçlamalar yapan Ankara’da bulunan bir kadın bana saldırdı. Benim M.C.A. ile kişisel hiçbir sorunum yok. Dün gece M.C.A. ile telefonla görüştük. Ben bunu yapmak zorunda olduğum için yaptım. Bu yaptığı şey, hiç doğru olmadığı için, savcılığa da şikayet ettim. Videoyu paylaştıktan sonra M.C.A bana mesaj atarak, çok yanlış bir şey yaptığımı söyledi. Ben mesajı ciddiye almadım. Benim onunla kişisel sorunlarımın olduğunu düşündüğünü söyledi. Ben de durumun sadece yaptığı davranıştan ötürü olduğunu söyledim. O yanlış bir şey yaptı ve bunun cezasını çekti.”
ÜNİVERSİTE: EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK
Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü yazılı açıklama ile yaşanan olayı nefretle kınadı. Üniversite öğrencisinin en ağır şekilde cezalandırılacağı belirtilen açıklamada, “Sosyal paylaşım ve çeşitli iletişim sitelerinde yayınlanan, Üniversitemiz Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi C.A’nın, hayvan haklarını ihlal eden ve bizleri derinden üzen video görüntülerini nefretle kınıyoruz. Yapılan fiil ile ilgili olarak, söz konusu öğrenci hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, fiilin Üniversitemiz Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılması konusundaki hassasiyetimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Gençlerimizin insani bir takım değerlere bağlı ve etik kurallar çerçevesinde yetiştirilmeleri konusunda toplumda her kesimin gerekli hassasiyeti ve özeni göstermesi hepimizin ortak arzusudur.” ifadelerine yer verildi.
NE OLMUŞTU?
İddiaya göre, Büyükdere Mahallesi'nde okul arkadaşlarıyla birlikte kiralık evde oturan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Hazırlık sınıfı öğrencisi M.C.A., Eskişehir'de geçen yıl eylül ayında bir kafeteryada gördüğü kediyi sahiplendi. Evine götürdüğü kedinin bakımı üstlenen M.C.A., sosyal paylaşım sitesi Twitter'da kedilerle ilgili 'Bir kediyi uyurken izlemeniz lazım kesinlikle. Kabus görürse titriyorlar, uyanınca size sarılıyorlar. Ama şu an gülüyor' tweetleri attı. 
M.C.A.'nın, son olarak bir arkadaşıyla cep telefonundan yaptığı WhatsApp görüşmesinde paylaştığı ileri sürülen, sahiplendiği kedisinin bıçaklanmış, bağırsakları dışarı çıkmış haldeki görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. M.C.A.'nın dolabın altına giren 'Toros' adlı kedisini kuyruğundan çekerek "Daha ölmedin mi?" dediği, ardından da su dolu damacanayla kediyi ezerek öldürdüğü öne sürüldü. M.C.A.'nın, sosyal paylaşım sitesinde bir arkadaşının 'Kediyi niye öldürdün?' diye sorması üzerine, "Yatağıma çiş yaptığı için" diye yanıt verdiği kaydedildi.
İŞTE O GÖRÜNTÜLER (+18)
BABASI: OĞLUM YAPMADIM DİYOR
M.C.A.'nın polis olan babası M.A. da sosyal paylaşım sitesinde konuyla ilgili, "Oğlum Eskişehir'de okuyor ve tatilde olduğu için şuan Bartın'da bizim yanımızda. Ancak size yemin ederim yaşanan olaylardan haberim yok. Arkadaşlarım geldi ve bana durumu anlattı. Henüz ne olduğunu net bilmiyorum. Ama oğlum yapmadım diyor. Şu an rapor almak için gidiyoruz. Oradan da savcılığa geçeceğiz. Emin olun böyle bir durum varsa olayın kapanmaması için elimden geleni yapacağım. Ancak oğlum ben yapmadım diyor. Biz de ailesi olarak oğlumuza inanmak zorundayız. Sizi anlıyorum. Ama söyleyin hangi baba oğlunun bu şekilde anılmasını ister? Belki de arkadaşlarıyla sakalaşmak için sizin anlattığınız şekilde video çekmişlerdir. O daha 20 yaşında böyle şeyler yapmazdı. Şu an onu anlamak için uğraşıyoruz. Bize zaman verin" diye konuştu.
2 KÖPEĞİ 1 KEDİSİ OLDUĞU SÖYLENİYORDU
MC.A.'nın kediyi sahiplendiği kafenin ortaklarından Didem Erşan Üstündağ, konuyla ilgili şu anda bir açıklama yapmak istemediklerini, konunun takipçisi olduklarını, avukatlarının da konuyla ilgili gerekeni yapacaklarını belirtti. Üstündağ, "M.C.A.'nın arkadaşına daha önceden bir kedi vermiştik. Gayet güzel bakıyordu. Daha sonra M.C.A. bizden kedi istedi. Ona da bir kedi verdik. İki köpeği ve bir de başka bir kedisi olduğunu söyleniyordu. Ancak 2 köpek ile kedinin şu an nerede olduğunu bilmiyoruz" dedi.
Bu arada M.C.A.'nın sosyal paylaşım sitesinde 'Satanizmin doruklarındayım, sabah sabah' şeklinde yazılar yazıp satanizmle ilgili işaret ve resimler paylaştığı ileri sürüldü.
GÖZALTINA ALINDI
M.C.A. yarıyıl tatili nedeniyle geldiği memleketi Bartın'da bu sabah gözaltına alındı. M.C.A., ifadesinde suçlamayı kabul etmedi. M.C.A., polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...