Tgrt Haber
17 Aralık 2021 11:06

Muhtar, artan vakalardan sonra köye el atıp tüm kahveleri kapattı

Bilecik’e bağlı 630 nüfuslu Küplü köyünde son dönemlerde artan vaka sayılarından sonra köyün muhtarı, kötü gidişe dur demek için kontrolü eline alarak, tüm kahveleri kapattı.

Muhtar, artan vakalardan sonra köye el atıp tüm kahveleri kapattı
Köy,,Koronavirüs,,Kovid,,Muhtar,,Kahvehane,,Kısıtlama,

Bilecik'e bağlı Küplü köyünde artan vakalara dur demek için köyün muhtarı Hüseyin Demirbaş, bu kötü gidişe el attı. Küplü Köyü'nde, yaşanan bir cenaze töreni sonrası kovid vakalarının bir türlü önüne geçilemedi. Köy Muhtarı Hüseyin Demirbaş, vakaların daha artmaması temaslı ve pozitif vakaların dışarı çıkmaması için ihtiyar heyetiyle aldığı karar doğrultusunda tüm köydeki kahveleri kapattı. Kahvelerinin önündeki masa ve sandalyeler hal böyle olunca sokak hayvanlarına kaldı.

"DURUMU DEĞERLENDİRİP KAHVEHANELERİ KAPATTIK"

Artan vakalardan sonra köydeki kahveleri kapatma kararı alan köy muhtarı Demirbaş, "Şuan itibariyle köyde 17 hane 27 kişi korona virüslü, bunların içinde bir tanesi yoğun bakımda. Dolayısıyla korona virüs (Covid-19) başladığında hemen valimle irtibata geçtim. Kendisine durumu izah ettim. O da sağ olsun hemen sağlık müdür yardımcısı ve bir doktor yönlendirdi. Hep beraber görüştük, durum değerlendirmesi yaptık. Geldikleri gün kahvehane sahiplerimiz korona virüs (Covid-19) olmuştu. Dolayısıyla hemen kahvehaneyi kapattık. Yaptığımız toplantıda köyümüz kahvelerini bir hafta kapatmaya karar aldık. İleriki günlerde yeniden durum değerlendirmesi yapıp, açılıp açılmayacağına karar vereceğiz. Dün köyümüzde korona virüslü (Covid-19) herhangi bir vakaya rastlanmadı. Hatta dün bir taburcumuz oldu" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...