Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2022 09:43 - Güncelleme : 22 May 2022 10:19

Valilik resmen duyurdu: Ormanda mangal yapmak yasaklandı

Özellikle geçen yıl orman yangınlarından bir hayli canı yanan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yangınlarla mücadele kapsamında kritik adımlar atılmaya başlandı. Bir ilimizde valilik kararıyla ormanlık alanda mangal yapmak ve konaklamak 5 aylığına yasaklandı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Valilik resmen duyurdu: Ormanda mangal yapmak yasaklandı
orman,mangal

Kocaeli'de orman yangınlarıyla mücadele kapsamında ormanlık alanda mangal yapmak ve konaklamak yasaklandı. 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak yasak 1 Kasım'a kadar sürecek.

Kocaeli Valiliği, orman yangınlarının önüne geçilmesi amacıyla "Orman Yangını Hazırlıkları Değerlendirme Toplantısı" düzenledi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 1 Haziran-1 Kasım tarihlerinde geçerli olmak üzere bir dizi kararlar alındığını duyurdu.

MANGAL, SEMAVER, HAVAİ FİŞEK YASAK

Bu kapsamda; resmi tescilli piknik, mesire alanları harici her türlü ormanlık alanlarda mangal, semaver gibi ateşli piknik yapılması, dilek feneri, meşale, havai fişek ve benzeri yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemelerin sokulması ve kullanılması yasaklandı. Ormanlık alanlarda konaklama yapılması, orman içinde ATV, UTV ve bunun gibi araçların önceden belirlenmiş alanlar dışında kullanılması yasaklandı.

SPORTİF VE TURİSTİK FAALİYETLER İÇİN İZİN ALMAK ZORUNLU

Orman işletme müdürlükleri tarafından belirlenen güzergahlarla sınırlı olmak şartıyla ulusal, uluslararası sportif ve eko turizm amaçlı kullanımlar için izin alınması zorunlu hale getirildi. Kocaeli ili sınırları içindeki ormana bitişik alanlarda ve ormanlık alanlara 4 kilometre mesafede anız ve bağ bahçe temizliği amacıyla kontrollü dahi olsa ateş yakmak yasaklandı. Bu alanlarda ekiplerin duracağı ve kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...