Tgrt Haber
01 Haziran 2021 15:10

"Van Gölü, ülkemizin gerdanında safir bir kolye gibi parlıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Van Gölü’nün ülkenin gerdanında safir bir kolye gibi parladığını belirterek, “Van Gölü, endemik bir tür olan inci kefali ve mercan balığının yegâne yuvasıdır. Su altında, keşfedilmeyi bekleyen bir tarih vardır” dedi.

"Van Gölü, ülkemizin gerdanında safir bir kolye gibi parlıyor"
emine erdoğan,van,atık su,proje

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Edremit Belediyesi ve Doğu Anadolu Kalkılma Ajansı tarafından Van Gölü Havza Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı kapsamında DoubleTree by Hilton Hotel Van’da düzenlenen ‘Van Gölü Sempozyumu’na onur konuğu olarak katıldı.

“SU ALTINDA KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN BİR TARİH VARDIR”

NASA’nın geçtiğimiz günlerde dünyanın uzaydan çekilmiş fotoğraflarıyla ilgili bir yarışma düzenlediğini hatırlatan Erdoğan, “Van Gölü, tüm dünyadan gelen oylarla bu yarışmada birinci oldu. Tabii, hepimiz için büyük bir sevinç vesilesiydi. Bizim ülkemiz, doğudan batıya, kuzeyden güneye, insana cenneti hatırlatan sayısız doğal güzelliğe sahip. Her birini, değerini anlayarak korumak, hepimizin asli görevi” ifadelerini kullandı.

Sıfır Atık ve Sıfır Atık Mavi projeleri, Türkiye’de iklim değişikliği ile mücadelede çok önemli adımlar. Bu projelerin özünde, elimizden kayıp giden tabiatın farkına varmak var. Su kaynaklarımızı ve tabiatı korumak için, yüksek bir seferberlik duygusuyla çalışmaktan başka seçeneğimiz yok. Hep söylediğim gibi, bu bir tercih değil, zorunluluk. Van Gölü için de, aynı şekilde çalışmalıyız” dedi.

"Van Gölü, ülkemizin gerdanında safir bir kolye gibi parlıyor"

“KİRLİ SU YÜZÜNDEN ÖLENLERİN SAYISI, HER TÜRLÜ ŞİDDET KAYNAKLI ÖLÜMDEN DAHA FAZLA”

“Bakın, dünyanın erişilebilir tatlı su miktarı, toplam su varlığının yüzde 1’inden az” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Küresel olarak, her 10 insandan 3’ünün güvenilir suya erişimi yok. Kirli su yüzünden ölenlerin sayısı, her türlü şiddet kaynaklı ölümden daha fazla. Kirli suların sebep olduğu hastalıklar yüzünden, her 1 dakikada 1 çocuk, hayatını kaybediyor. Bu hastalıkları kapan çocuklar, her yıl toplamda 400 milyon gün okuldan geri kalıyor. Dünya nüfusunun yüzde 25’i, su kriziyle karşı karşıya kalmış durumda. Bu oran gün geçtikçe de artabilir. Suyun azalması, kirlenmesi, erişilememesi en başta hayatın devamlılığını imkânsız kılar. Beraberinde ekonomik ve siyasi birçok sorunu tetikler”dedi

"Van Gölü, ülkemizin gerdanında safir bir kolye gibi parlıyor"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...