Tgrt Haber
14 Eylül 2016 15:13

Van'da hasar tespit çalışmalarına başlandı

Van'da, terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen saldırıda zarar gören işyerleri için hasar tespit çalışması başlatıldı.

Van'da hasar tespit çalışmalarına başlandı
van, hasar tespit çalışması,

Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 53 kişinin yaralandığı saldırıda zarar gören iş yerleri için hasar tespit çalışması başlatıldı. Terör örgütü mensuplarınca AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından zarar gören iş yerleri ve evlerde temizlik çalışması sürüyor.

Van Valiliği tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonu üyeleri iş yerlerini gezerek vatandaşların zararlarının belirlenmesi amacıyla çalışma yaptı.

İş yeri sahipleri de patlamada kırılan cam ve çerçeveleri yeniledi. İş yeri önüne çıkarılan enkaz yığınları, belediye ekipleri tarafından araçlara yüklenerek olay yerinden kaldırıldı.

Terör saldırısına maruz kalan vatandaşlar, işyerlerine Türk bayrağı asarak bayram gününde gerçekleştirilen eyleme tepki gösterdi.

"Sağlam eşya kalmamış"
Esnaf Ozan Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen saldırının insanlık ve İslamiyet ile bağdaşmadığını, yaşananların bölge halkını çok üzdüğünü vurguladı.

Saldırının kentin en işlek caddelerinden birinde gerçekleştirildiğine işaret eden Tuncer, şöyle konuştu:

"İlimizde yaşanan patlamanın boyutu çok büyüktü. Birçok iş yerinde büyük maddi hasar meydana geldi. Buna da çok şükür ki can kaybı yaşanmadı. İnşallah bir daha buna benzer saldırılar yaşanmaz. Çünkü bu ülkeye barış ve huzur yakışır. Zararımız büyük ama canımız sağ, buna da şükrediyoruz. Patlamayla beraber şarapnel parçaları her tarafa ulaşmış. İş yerlerinde sağlam eşya kalmamış. Evlerde de elektronik eşyaların hemen hepsi parçalanmış. Hasar tespit çalışmaları başladı. En kısa zamanda yaralarımızı saracağız."

 "Allah bunu yapanları kahretsin"
Otel sahibi Murat Türkoğlu da bayram dolayısıyla otelde çalışan sayısının az olduğunu, patlamanın etkisiyle otelde kalan 5 konuğunun yaralandığını söyledi.

Saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Türkoğlu, "Böyle bir şeyi akılla izah etmek çok zor. Allah bunu yapanları kahretsin. Bizler de lanetliyoruz. Olayın yaşandığı yere bakınca vahameti görebiliyoruz. Gerçekten olayı çok ucuz atlattık. Valilik hasar tespit çalışmalarına başladı. Bizler de iş yerlerimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok ciddi hasar var. Patlamanın oluşturduğu basınç, her şeyi yıkmış. İnşallah devletimiz bir an önce bu olayı gerçekleştirenleri yakalayıp, gereğini yapar. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...