Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ocak 2018 18:52

Van’da İran tedirginliği

İran'ın bazı şehirlerinde "hayat pahalılığı" gerekçesiyle düzenlenen protestolar, Vanlı turizmcileri endişelendiriyor.

Van’da İran tedirginliği
van,,gerginlik,

İran'ın Meşhed ve Kaşmer kentlerinde başlayan ve daha sonra birçok şehre yayılarak rejim ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yönetimine karşı yapılan gösteriler, Vanlı turizmcileri tedirgin ediyor. İran’ın en büyük pazar olması itibariyle oradaki karışıklığın kendilerini olumsuz yönde etkileyeceğini belirten turizmciler, iç karışıklığın bir an evvel son bulmasını ümit ettiklerini söylediler.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Elite World Van Hotel Satış Pazarlama Müdürü Salih Çiftçi, 28 Aralık itibariyle İran’da başlayan iç karışıklığın kendilerinde ciddi endişe uyandırdığını belirterek, “Van’daki turizmciler olarak son bir haftadır İran’daki acentelerle görüşme halindeyiz. Rezervasyon iptalleri söz konusu, bu da bizlerde ciddi endişe uyandırdı. Özellikle günü birlik ticarette bulunanlar ve günü birlik konaklamalar gerçekleştiren acenteler için ciddi bir problemdir. Hayat pahalılığından dolayı iç karışıklıklar bulunmakta ve bu dolayısıyla bizleri de etkilemektedir. Umarım en kısa sürede bu olayları açığa kavuştururlar ve bu olaylar bir huzura erir. Van olarak İran potansiyeli bizim için ciddi bir pazar. Bununla ilgili İran hükümetinden isteğimiz, bir an önce bu olayların son bulmasıdır” dedi.

“Üzüntü ve endişe içerisinde takip ediyoruz”
İran’daki durumu yakından takip ettiklerini ifade eden Double Tree By Hilton Van Oteli Genel Müdür Yardımcısı Emrah Ünsal ise “İran’da son iki, üç gündür birtakım toplumsal olaylar yaşanıyor. Üzüntü ve endişe içerisinde takip ediyoruz. Benzerlerini ülke olarak biz de yaşadık. Turizm sektörü olarak bu gibi şeylerden kolay etkileniyoruz. İran bizim ikinci büyük pazarımız. Dolayısıyla gün be gün yakından takip ediyoruz. Şimdilik bizleri yakından ilgilendiren bir durum yok. Özellikle bizim pazarımızı oluşturan İran’ın Azerbaycan bölgesinde olaylar nispeten daha sakin görünüyor. Yayılmamasını, barışçıl yollarla çözülmesini ümit ediyoruz. İran hem ticari hem kültürel ilişkilerimiz olan bir ülke. Ortak noktada buluşulup, barışçıl yollarla bir an önce bu problemin çözüme kavuşturulması, komşu ülke olarak bizim için de önemlidir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...