Tgrt Haber
01 Ağustos 2021 14:23

Van’da sel felaketi: Dereler taştı! Evler boşaltıldı!

Van’ın Başkale ilçesinde dün etkili olan sağanak nedeniyle 5 evin yıkıldığı Esenyamaç Mahallesi'nde bugün devam eden yağışlar, yeniden sele neden oldu.

Van’da sel felaketi: Dereler taştı! Evler boşaltıldı!
van,sel

Van sel felaketini yaşıyor. Van’ın Başkale ilçesinde sağanağın ardından sel nedeniyle 5 ev yıkıldı.  Bugün devam eden çalışmalar sırasında yağışın tekrar başlaması üzerine ekiplerin çalışması durduruldu ve vatandaşların hayvanlarıyla güvenli noktalara gitmesi uyarısında bulunuldu. Öğlen saatlerinde başlayan sağanağın ardından yine meydana selde birçok ev ve araç sular altında kaldı. 

SELDEN KORUNMAK İÇİN YAMAÇLARA ÇIKTILAR

Öğle saatlerinde başlayan sağanağın ardından gelen sel nedeniyle birçok ev ve araç su altında kaldı, bazı vatandaşlar evlerinin damına ve yüksek yamaçlara çıkarak selden korunmaya çalıştı. Selden önce mahallede yürütülen hasar tespit çalışmalarıyla ilgili gazetecilere bilgi veren Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Asım Solak, dün selden dolayı 6 evin yıkıldığını, 30 evin de ağır hasar aldığını söyledi.

Van’da sel felaketi: Dereler taştı! Evler boşaltıldı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...