Tgrt Haber
29 Mart 2014 19:00

Varank o gazeteciden şikayetçi oldu

Başbakanlık Başmüşaviri Mustafa Varank, izinsiz fotoğraflarını çekip, arkadan gizlice konuşmalarını dinlediğini iddia ettiği Zaman Gazetesi muhabiri Derviş Genç'ten şikayetçi oldu.

Varank o gazeteciden şikayetçi oldu
Başbakanlık Başmüşaviri Mustafa Varank, Zaman muhabiri Derviş Genç, şikayetçi, Gündem haberleri, Gündem,

Başbakanlık Başmüşaviri Mustafa Varank, AK Parti'nin Sarıyer'de gerçekleştirdiği mitingde, bir konuya ilişkin tablet bilgisayardan yaptıkları inceleme sırasında izinsiz fotoğraflarını çekip, arkadan gizlice konuşmalarını dinlediğini iddia ettiği Zaman Gazetesi muhabiri Derviş Genç'ten şikayetçi oldu. İstinye Şehit Mustafa Bodur Polis Merkezi Amirliği'nde, "müşteki" sıfatıyla ifade veren Varank, mitingde, Başbakanlık Müşaviri Ahmet Necati Karışman ile yanlarında bulunan tablet bilgisayarda bir konuya ilişkin inceleme yaptıklarını anlattı. Bu sırada yanlarına gelen arkadaşları Melih Özyardımcı'nın, "bir şahsın, incelemeleri sırada fotoğraflarını çektiğini ve arkalarına geçip konuşmalarını dinlediğini" söylediğini aktaran Varank, bunun üzerine, arkasına baktığında Zaman Gazetesi muhabiri Derviş Genç'i gördüğünü belirtti. Genç'in göz göze geldiklerinde panikle gazetecilerin bulunduğu bölüme geçtiğini ifade eden Varank, şunları kaydetti: "Bizim bulunduğumuz yerde gazetecilerin bulunması yasak olmasına rağmen, şahıs izni olmadığı halde orada bulunmuştur. Ayrıca şahsın giymiş olduğu kıyafetin ön kısmının kapalı olmasından dolayı gazeteci olduğunu ibraz edecek kartı da görünmüyordu. Konu ile alakalı olarak, özel hayatımın gizliliğini ihlal eden Derviş Genç isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim. Kendisiyle uzlaşmak istemiyorum."
Mustafa Varank, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları dedi: "Söz konusu kişi, gazetecilerin girmesinin yasak olduğu bir yer de buluyor, gizli ses kaydı yapıp, arkadan gizlice beni dinliyor ve fotoğrafımı çekiyor. Şimdi bu bir gazetecilik faaliyeti midir? Özel yaşamın gizliliği diye kanunlarımızda teminat altına alınan bir hak var. Bir gazetecinin bu tür yöntemlerle özel yaşamın gizliliğini ihlal etmesi kabul edilemez. Bunun bir gözaltı diye yansıtılmasını da yavuz hırsız misaline benzetiyorum. Şikayetçi oldum ve kanuni haklarımı sonuna kadar kullanacağım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...