Tgrt Haber
05 Temmuz 2017 09:47

Vatandaşlar sivrisineklere karşı çözümü lavantada buldu

Sivrisinek sorununa doğal çözüm

Vatandaşlar sivrisineklere karşı çözümü lavantada buldu
sivrisineğe karşı çözüm, sivrisinekleri uzaklaştırma, sivrisinek ısırığı, lavanta ne işe yarar

Yaz mevsiminde vatandaşların sorunlarının başında gelen sivrisinekle mücadele yetersiz olmasından dolayı vatandaşlar çözümü lavantada buldu.
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde faaliyet gösteren aktar Özkan Bal, sivrisinekle doğal mücadele olan lavantaya talep olduğunu söyledi. Kış aylarına göre lavantaya olan ilginin arttığını kaydeden Bal, "Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok faydası bulunan lavantaya talep arttı. Vatandaşlarımız sivrisineklerden korunmak için organik olan lavanta yağına ilgi gösteriyor. Kış aylarına göre lavantaya talep 3 kat arttı. Lavanta yağının en bilinen etkisi, rahatlatıcı olmasıdır. Lavanta aynı zamanda odaya hoş bir koku yayma özelliği de var. Strese, uykusuzluğa, soğuk algınlığına iyi geliyor. Doğal olması sebebiyle de talep görüyor" dedi.

"Diğer sivrisinek ilaçlarında olduğu gibi lavantada kimyasal bir madde yok"
Lavantada kimyasal bir etkinin olmadığını aktaran Bal, "Diğer sivrisinek ilaçlarında olduğu gibi lavantada kimyasal bir madde yok. Lavanta bitkisini kaynamış suya atıp 3-4 dakika demliyoruz. Normal lavantadan ayrıca normal parfüm yapılıp evin içerisine sıkıldığı taktirde evi sivrisinekleri uzak tutmaya da yardımcı oluyor. Lavanta yağını 10 TL, kilosunu da 50 TL’den satıyoruz" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...