Tgrt Haber
20 Ocak 2015 17:43

Vekaleten oy kullanacak ismi açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yüce Divan oylamasıyla ilgili olarak, "Genel Kurul'da yapılacak oylamada vekaleten oy kullanacağım. Herhangi bir arkadaş kullanabilir ama vekalet bu sefer Yalçın Bey'de" dedi.

Vekaleten oy kullanacak ismi açıkladı
davutoğlu, meclis, oy,

Başbakan Ahmet Davutoğlu resmi temasları kapsamında Londra'da kendisini takip eden Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu, Yüce Divan oylamasıyla ilgili gelen soruya, "Bu sürecin hem soruşturma komisyonu hem de Genel Kurul süreci bildiğiniz gibi yasal bir çerçeve içinde yapılır. Dolayısıyla soruşturma komisyonunda da Genel Kurul oylaması esnasında da ihsası reyde bulunmak yasal değildir. Bu konuda soruşturma komisyonu oluşumu sürecinde de AK Parti olarak biz çok açık bir tavır sergiledik. Bu komisyonun oluşmasına öncülük eden AK Partidir. Bu soruşturma komisyonunun çalışması esnasında da birçok kez vurguladım tekrar vurgulayayım. Herhangi bir müdahalenin olması söz konusu olmamıştır. Hiçbir komisyon üyesi ile ben konuşmamaya özen gösterdim" dedi. Başbakan Davutoğlu, komisyonun kendi kararını verdiğini ifade ederek, "Komisyon hukuki değerlendirme içerisinde kendi değerlendirmesini yaptı ve bir sonuca ulaştı. Şimdi de genel kurulda oylanacak, genel kurulda da dediğim gibi bu yasal çerçeve içinde bir ihsas zirai yapmadan da en doğru sonuca ulaşacağı kanaatindeyim. Benim vekalet bıraktığım bir arkadaşım var. Herhangi bir arkadaş kullanabilir ama bu sefer Yalçın Bey'de" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...