Tgrt Haber
17 Kasım 2021 09:02

Vekillere ikinci şok: Ara buluculuk sınavı yılan hikayesine döndü

Adalet Bakanlığının yaptığı ara buluculuk sınavına giren bazı milletvekilleri mahkeme kararıyla iptal edilen 3 sorunun ardından kazandıkları ara bulucu olma hakkını bir ay sonra kaybetti.

Vekillere ikinci şok: Ara buluculuk sınavı yılan hikayesine döndü
ara bulucu,,milletvekili,,sınav,,adalet bakanlığı,

Adalet Bakanlığı tarafından 2019 yılının Kasım ayında açılan ara buluculuk sınavına 30 bin kişi girmişti. Sınava çoğu hukukçu olan 200 milletvekili de girmiş ancak vekillerden hiçbiri barajı geçememişti. Ayrıca, o dönemde Adalet Bakanlığı Ara Buluculuk Daire Başkanlığı eğitim vermiş ve vekillerin büyük bölümü eğitimlere de katılmıştı. Ancak sınava giren vekillerden hiçbiri 91 puan olan barajı geçemeyerek sınavdan elenmişti. Bu gelişmelerden sonra Ankara 9’uncu İdare Mahkemesi bazı soruların cevaplarının hatalı olduğu iddiasıyla üç sorunun iptaline karar vermişti. 91 olan baraj puanı iptal kararıyla birlikte 88’e düşürülerek yaklaşık 3 bin kişinin daha ara buluculuğa hak kazandığı belirtilmişti.

VEKİLLERİN SEVİNÇLERİ KISA SÜRDÜ

Sınava girip ancak barajı kıl payı geçemeyen aralarında AK Partili Ramazan Can, Yılmaz Tunç, Metin Çelik, Orhan Kırcalı ve Emine Yavuz Gözgeç’in bulunduğu bazı milletvekillerine de diğer adaylar gibi mahkemenin kararından sonra ara buluculuk sınavını kazandıkları mesajı geldi. Milletvekilleri bu gelişmeler üzerine 300 lira civarında olan sicil aidatlarını da UYAP üzerinden ödeyerek, kayıtlarını yaptırdılar. Ancak vekillerin ara buluculuk sevinci uzun sürmedi. Yeniden bir değerlendirme yapan bakanlık, bu kez baraj puanını 92’nin üzerine çıkardı. Böylece ikinci kez baraj altında kalan ve bir ay önce ara buluculuk sınavını kazandıkları bildirilen milletvekilleri ara buluculuk hakkını kaybettiler.

Ayrıca vekillerin dışında yeni puanlama nedeniyle 3 bin civarındaki adaya da başarısız oldukları bildirildi. Yılan hikâyesine dönen ara buluculuk sınavının yeniden dava konusu olacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...