Tgrt Haber
30 Ocak 2019 10:33

Venezuela'da Guiado’ya şok! Yurt dışı yasağı onaylandı

Venezuela’da Yüksek Mahkeme, başsavcının talebi üzerine, kendisini geçici Devlet Başkanı ilan eden Juan Guaid'ya ülke dışına çıkış yasağı koydu ve banka hesaplarını dondurdu. ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Nicolas Maduro rejiminin Juan Guaido’ya zarar vermeye çalışmasının ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısını yaptı.

Venezuela'da Guiado’ya şok! Yurt dışı yasağı onaylandı
venezuela,,juan guaido,,nicolas maduro,

Venezuela Başsavcısı Tarek Willam Saab kendisini devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’nun ülkeden ayrılmasının yasaklanması ve mal varlıklarının dondurulması için dün Yüksek Mahkemeye başvurmuştu. Yüksek Mahkeme, başsavcının talebini onaylayarak Guaido’ya ülke dışına çıkış yasağı koydu ve banka hesaplarını dondurdu. 

Bolton, Maduro’yu tehdit etti 
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela Başsavcısı Tarek William Saab'ın Guaido talebine tepki gösterdi. Bolton yaptığı açıklamada, “Alınan bu karar demokrasiyi yıkmaya veya Guaido'ya zarar vermeye çalışanlar için ciddi sonuçlar doğuracak” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...