Tgrt Haber
19 Ağustos 2022 23:45 - Güncelleme : 20 Ağustos 2022 00:05

Yabancı uyruklu sahte zabıtayı Türkçesi ele verdi

Mersin'in Tarsus ilçesinde zabıta kıyafeti giyen bir kişi, şüpheli hareketlerinin ardından zabıta ekiplerince kıskıvrak yakalandı. Afgan uyruklu olduğu öğrenilen şüpheli hakkında, adli ve idari işlem başlatıldı.

Yabancı uyruklu sahte zabıtayı Türkçesi ele verdi
Mersin,sahte zabıta,Türkçe

Mersin'in Tarsus ilçesinde zabıta kıyafeti giyerek ilçede dolaşan yabancı uyruklu bir kişiyi Türkçesi ele verdi. İhbar üzerine kıskıvrak yakalanan sahte zabıtayı, polislere teslim eden zabıta ekipleri, adli ve idari işlem başlatılmasını sağladı.

İLÇE ESNAFI ŞÜPHELENDİ

Edinilen bilgiye göre, ilçede faaliyet gösteren bir esnaf, Ulu Cami yanında bulunan park içerisinde şüphelendiği ve yabancı uyruklu olabileceğini düşündüğü bir kişi hakkında, Tarsus Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ekiplerine ihbarda bulundu. Bildiri üzerine harekete geçen ekipler, belirtilen S.M. adlı kişiyle görüştükten sonra, sahte zabıtanın yanına gitti. Ekipler, şüphelinin yabancı uyruklu olduğunu anlamaları üzerine yakalayarak amirliğe götürdü.

Yabancı uyruklu sahte zabıtayı Türkçesi ele verdi

ÜZERİNDEN CEP TELEFONU VE BİRÇOK SİM KARTI ÇIKTI

Sahte zabıtanın Türkçe bilgisinin yetersiz olduğu ve üzerinde zabıta üniforması bulunmasından dolayı ekiplerce inceleme başlatıldı. 20’li yaşlarda olan S.M.’nin üzerinden bir adet noter onaylı belge, cep telefonu ve birçok sim kartı bulundu. Şahıs hakkında gerekli işlemlerin başlatılması için üzerinde bulunan belgeler, Tarsus Polis Merkezi Amirliğine teslim edildi.

Yabancı uyruklu sahte zabıtayı Türkçesi ele verdi

S.M.’nin üzerindeki resmi üniformaya el konulurken, şahıs hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...