Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2014 13:36

Yağışlar ne kadar sürecek? İBB'den yağış ve fırtına açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kenti etkisi alan fırtında metrekareye 115 kilogram yağış düştüğünü açıkladı.

Yağışlar ne kadar sürecek? İBB'den yağış ve fırtına açıklaması
ibb,yağmur,yağış,açıklama,28 eylül hava durumu,

İBB tarafından yapılan açıklamada yağış ve fırtınanın etkisini kaybedeceği de belirtildi.İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre Cuma günü saat 18.00'dan itibaren İstanbul da başlayan şiddetli yağış ve fırtına etkisini kaybediyor.Halen aralıklarla devam eden yağmurda metrekareye 5 ila 115 kilogram aralığında yağış düştü. Rüzgarın hızı 50 ila 105 km/saate ulaştı. İstanbul’da kuvvetli yağış etkisini kaybedecek ancak, molalarla bu gece saatlerine kadar bölgesel yerel olarak yağacağı tahmin ediliyor" denildi.
Gece boyu fırtına nedeniyle deniz seferlerinde aksama yaşandığının belirtildiği açıklamada, "Şiddetli rüzgarın öğle saatlerine doğru etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yağışlar yüzde 14'lere gerileyen barajlardaki su seviyesini yüzde 20'nin üzerine çıkmasına neden oldu. İstanbul genelinde şiddetli fırtına nedeniyle 67 ağaç devrildi, binanın çatışı uçtu, çok sayıda ise tabela ve reklam panoları hasar gördü. Şiddeti yağış nedeniyle 26 su birikintisine İSKİ ve itfaiye ekipleri müdahale etti.İtfaiye, İSKİ, Zabıta, Yol Bakım ve Onarım, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile, İSKİ Genel Müdürlüğü, Beyaz Masa, Katı Atık Müd, Şehir Hatları, BEDAŞ ekipleri AKOM’dan koordine edildi" ifadelerine yer verildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...