Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Mart 2018 17:26

Yalova'daki toprak kayması sebebiyle evler boşaltılıyor

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yaşanan toprak kayması nedeniyle risk taşıyan 4 apartmandan birinde oturan 10 aileye evlerini boşaltmaları istendi.

Yalova'daki toprak kayması sebebiyle evler boşaltılıyor
yalova,,çınarcık,,haberler

Çınarcık'ta yaklaşık 2 hafta önce meydana gelen toprak kayması  nedeniyle bölgede yeni inşa edilen 73 daireli 4 apartmanın henüz oturanı  bulunmayan birinde hasar oluştu. Ortaya çıkan riski göz önünde bulunduran Çınarcık Belediyesi, bu  binalardan oturulmaya başlanan birinde ikamet eden 10 aileye evlerini tahliye  etmeleri için tebligat gönderdi. Toprak kaymasının etkili olduğu bölgede inceleme yapan Belediye  Başkanı Avni Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilgili kurumların istişareli  olarak bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, 50 bin metrekare alanda  etkili olan toprak kayması ile ilgili raporların hazırlandığını söyledi. Vatandaşların zarar görmemesi için çalıştıklarını ifade eden Kurt,  "Bölgede 4 bina var. Bir blok için iskan alınmış. Binada oturan vatandaşlarımızın  acilen boşaltmasını istedik. 10 aile oturuyor. Toplamda 73 dairelik 4 bina var.  Binada bir şey olmamasına rağmen can güvenliği açısından önlem almamız  gerekiyordu. Projelendirilmesi, etüt çalışması, sondaj çalışması, raporlama devam  ediyor. İnşallah en yakın sürede tekrardan çalışmalara başlanılacak.  Vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecek." diye konuştu.

 Ailelere Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından kira  yardımı yapılacağını vurgulayan Kurt, bölgedeki çalışmaların sonucuna göre bir  yol haritası çizeceklerini kaydetti. Kurt, bölgedeki heyelanın su kaynaklı olduğunu düşündüklerini ifade  ederek, "Jeoloji uzmanları incelemelerini sürdürüyor. Hareketin devam ettiği  gözlendi. Hareketliliğin durmasını bekliyoruz. Ona göre çalışmalarımıza devam  ediyoruz." dedi. Toprak kayması nedeniyle çökmeler oluşan Çınarcık-Armutlu karayolu  ulaşıma kapanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...