Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 15:23

Yangın bölgelerinde son durum: Muğla, Antalya, Aydın, Isparta ve Denizli'de 12 farklı nokta

Son dakika haberi: Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Türkiye’nin güneyi 9 gündür yangınlarla boğuşuyor. İtfaiye ekipleri, orman işçileri ve vatandaşlar ellerinde gelen bütün mücadeleyi vererek yangınları söndürmek için seferber oldu. Bakan Pakdemirli, son 9 günde 38 ilde 180 orman yangınını kontrol altına alındığını, Muğla'da 7, Antalya'da 2, Aydın, Isparta ve Denizli'de birer yangını kontrol altına alma çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı.

Yangın bölgelerinde son durum: Muğla, Antalya, Aydın, Isparta ve Denizli'de 12 farklı nokta
Fatih Dönmez,Yangın,Orman,Muğla,Santral,Manavgat,,Antalya,,Yangın bölgelerinde son durum,

Türkiye'nin ciğerleri, 9 gündür yanıyor. Tüm imkanlar, yangınların son bulması için seferber ediliyor. Bu bağlamda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yangınlara dair son durumu bildirdi. Buna göre; 38 ilde 180 orman yangınını kontrol altına alındı, 12 yangının ise kontrol altına alma çalışmaları özverili bir biçimde sürdürülüyor.

7'Sİ MUĞLA'DA 12 YANGIN DEVAM EDİYOR

Muğla'da 7, Antalya'da 2, Aydın, Isparta ve Denizli'de birer yangının devam ettiğini gösteren infografiği de paylaşan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Son 9 günde, 38 ilde 180 orman yangınını kontrol altına aldık. 'Ormanın Kahramanları'nın 5 ilde 12 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveriyle devam ediyor."

Bakan Pakdemirli'nin paylaştığı infografiğe göre, Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş, Aydın'ın Karacasu, Denizli'nin Güney, Isparta'nın Sütçüler, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer ve Milas'taki iki ayrı yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangın bölgelerinde son durum: Muğla, Antalya, Aydın, Isparta ve Denizli'de 12 farklı nokta

KEMERKÖY TERMİK SANTRALİNDEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "(Muğla'nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali)  Şu anda santrali tehdit eden bir yangın söz konusu değil." dedi. 

Bakan Dönmez, "Bir başka sevindirici konu da bu santralin kömürlerinin stoklandığı sahayla ilgilidir. Hamdolsun, orada da herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil." diyen Dönmez, "Gerek tesiste yerleşik sensörler vasıtasıyla, gerekse Çevre Bakanlığımızın mobil istasyonları vasıtasıyla standartlara aykırı bir emisyon tespiti yapılmadı." ifadesini kullandı.

Yangın bölgelerinde son durum: Muğla, Antalya, Aydın, Isparta ve Denizli'de 12 farklı nokta

ORMAN YANGINLARINDA İL İL SON DURUM

MUĞLA

Muğla'nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali'nin tel örgülerine kadar yaklaşan orman yangını kontrol altına alındı. Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangınlarına müdahale eden işçilerin bulunduğu arazözün devrilmesi sonucu 4 işçi yaralandı. İşçilerden 2'sinin tedavisi ayakta yapıldı. Diğer 2 işçi de tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kavaklıdere ilçesinde başlayıp Menteşe ilçesine ulaşan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

ANTALYA

İbradı, Alanya, Manavgat ve Akseki ilçelerindeki yangınlar sürüyor. Bayır, Güzelbağ, Alara, Susuzköy ve Karaisa Mahallelerindeki yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. Gündoğmuş ilçesinde orman yangınlarının kontrol altına alındığı bölgelere tedbiren tahliye edilen vatandaşlar dönüşlerini sürdürüyor.

AYDIN

Karacasu ilçesinde 3 gün önce başlayan yangına müdahale sürüyor. Yangını söndürme çalışmalarına yüzlerce vatandaş, çok sayıda arazöz, su tankerleri ve beton mikserleriyle katkı sunulurken, bölge halkı ellerine aldıkları kazma ve küreklerle çalışmalara katılıyor

ISPARTA

Sütçüler ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alınması için çalışma yürütülüyor.

DENİZLİ

2 Ağustos'ta Buldan ilçesine bağlı Türlübey mevkisinde, 3 Ağustos'ta Tavas ilçesine bağlı Pınarlık mevkisinde ve dün Buldan ilçesine bağlı Karaköy mevkisinde çıkan orman yangınları tamamen kontrol altına alındı. Güney ilçesindeki yangına müdahale ise sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...