Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 15:05

Yangın fırsatçıları iş başında! Şimdi de arsaları satışa çıkardılar

Bazı emlakçılar yangın bölgelerinde 'imara açılacak' ya da 'yatırımlık' diyerek arsa satışı ilanı vermeye başladı. Açılan ilanlara tepki gösteren TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan, “Bu ifadeler tamamen yanlış. İmara açılma gibi bir durumu bulunmuyor" diyerek vatandaşı uyardı.

Yangın fırsatçıları iş başında! Şimdi de arsaları satışa çıkardılar
yangın

Türkiye’nin kuzeyi sel, doğu ve batısı deprem, güneyi ise yangın felaketiyle boğuşurken fırsatçılar her afet dönemi olduğu gibi yine şaşırtmadı. 28 Temmuz’dan bu yana devam eden yangınların daha külleri soğumamışken fırsatçılar yanan arazileri satışa çıkarmaya başladı.

Arazilerin imarları olmamasına rağmen ‘imara açılacak’ ya da ‘yatırımlık arazi’ olarak reklamları yapılmasına ve ilan açılmasına tepki gösteren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan “Daha acımız dinmemişken, yangının külü soğumamışken birçok emlak sitesinde yanan arazilerin satışa çıkarıldığını tespit ettik. Bu tutumu son derece yanlış buluyoruz” dedi.

Yangın fırsatçıları iş başında! Şimdi de arsaları satışa çıkardılar

“İMAR ÇIKMAYACAK”

Satışa çıkarılan bazı arazilerin ‘İmara açılacak yatırımlık arazi’ gibi tanımlarla reklamının yapıldığına dikkat çeken Akdoğan, “Bu ifadeler tamamen yanlış. İmara açılma gibi bir durumu bulunmuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da ‘Sit alanını, çevre koruma bölgesi ve orman alanını imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya'da ne Muğla'da ne Marmaris'te ne de Bodrum'da imara açmayacağız’ açıklamasını yaptı. Yatırım yapmayı düşünenlerin bu tarz yanıltıcı ifadelere inanmamalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

GAYRİMENKUL DANIŞMANLARINA ÇAĞRI: ETİK DAVRANIN

Akdoğan, gayrimenkul danışmanlarına ise etik davranmaları önerisinde bulundu. Akdoğan, “Böyle durumlarda kamuoyunun vicdanını zedeleyecek tutumlardan kaçınılmalı. Gayrimenkul danışmanları mesleğimize zarar vermemeli” ifadeleri kullandı.

GEÇİT VERİLMEYECEK

Fırsatçılara geçit vermeyeceğini ısrarla yineleyen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Ülkemizin yangınlarla mücadele ettiği bu dönemde, çalışmaları sekteye uğratacak olan her türlü suistimal cezasız kalmayacaktır ve fırsatçılar cezalandırılacaktır. Bu çerçevede Bakanlığımız Ticaret İl Müdürlükleri tarafından gerekli denetimlere başlanmıştır” açıklamasında bulunmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...