Tgrt Haber
06 Ağustos 2021 12:52

Son dakika! Yangınlarda 11. gün: 2 ilde 6 bölgede yangınlarla mücadele

Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Muğla ve Isparta'da 6 noktada alevlerle mücadelenin sürdüğünü açıkladı. Pakdemirli, Marmaris'teki yangının kontrol altına alındığını, Milas'ta yangının devam ettiğini belirtti.

Son dakika! Yangınlarda 11. gün: 2 ilde 6 bölgede yangınlarla mücadele
yangın,orman yangını,adana,muğla,aydın

Yurt genelinde birçok ilde art arda çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 223 orman yangınından 217'sinin kontrol altına alındığını söyledi.

Pakdemirli, yangınlara 15 uçak, 9 İHA, 57 helikopter, insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve 5 bin 250 orman personeliyle müdahale edildiğini açıkladı.

2 İLDE 6 BÖLGEDE YANGIN

Karabük, Burdur ve Adana'daki yangınların söndürüldüğünü belirten Bakan Pakdemirli, "Muğla'da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ile Çine ve Isparta Sütçüler'de yangın devam ediyor'' dedi.

Pakdemirli, ''Sadece Antalya'da 8 bin 264 sorti su atıldı. 150 bin ton su hava ve yer araçlarından sıkıldı. Bir nevi yapay yağmurlama yapıldı'' diye konuştu.

Bakan Pakdemirli, Marmaris, Seydikemer ve Yılanlı'da yangınların söndürüldüğünü duyurdu.

Marmaris'teki yangının kontrol altına alındığını ve Milas'ta yangının devam ettiğini belirten Pakdemirli, "Yangın şu anda uyuyor, termik santrale yönelik şu anda bir tehdit yok'' dedi.

Son dakika! Yangınlarda 11. gün: 2 ilde 6 bölgede yangınlarla mücadele

MUĞLA YANGINLARI SON DURUM

Muğla'da 29 Temmuz’da Marmaris ve Bodrum’da başlayan, ardından Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere, Seydikemer ilçeleri ile devam orman yangınlarında Milas, Köyceğiz ve Kavaklıdere’deki yangınlar aktif şekilde devam ediyor.

Marmaris, Bodrum ve Seydikemer ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alınırken, bu bölgelerde ekipler ve gönüllü vatandaşlar tarafından soğutma çalışmaları sürüyor. Aktif devam eden yangınlardan Köyceğiz yangını doğu istikametinde büyüme eğilimi gösterirken, ekipler Çayhisar bölgesinde yoğunlaştı. Kavaklıdere’de başlayın, Menteşe ilçesi sınırlarına sirayet eden yangın Göktepe verici istasyonu alt bölümlerinde ve Menteşe Bayır Mahallesi’nin üst bölümlerindeki ormanlık alanda rüzgarın da etkisi ile devam ediyor. Milas’ta devam eden orman yangını ise Yeniköy Termik Santrali’ne 5 kilometre mesafede Fesleğen bölgesinde seyrederken, çok şiddetli yanmanın olmadığı açıklandı.

Son dakika! Yangınlarda 11. gün: 2 ilde 6 bölgede yangınlarla mücadele

Yangınlara havadan 4 uçak, 15 helikopter, karadan 233 arazöz ve su tankeri, 97 dozer ve iş makinesi, bin 533 personel katılıyor. Orman personelinin dışında Muğla ve diğer illerden gelen itfaiye ve iş makineleri, özel sektörün personel ve iş makineleri de söndürme çalışmalarına katılıyor. Bunların dışında Muğla’dan ve diğer illerden çok sayıda gönüllü vatandaş ise yanan sahalarda soğutma çalışmalarına katılıyor.

Muğla'nın Yatağan İlçesi Helvacılar Mahallesi Gökbel Dağı'nda orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, Aydın'ın Çine ilçesine de sıçradı.

ANTALYA YANGINLARI SON DURUM

Antalya'nın Gündoğmuş, İbradı, Alanya ve Akseki ilçelerindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Gündoğmuş Ortakonuş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz'da çıkan ve rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Karaisa, Karabul, Karadere ve Senir mahalleleri ile bazı noktalarda etkili olan alevlere ekipler müdahalesini sürdürüyor. Gündoğmuş ilçesindeki orman yangınının 31 Temmuz'da sıçradığı Alanya ilçesinde söndürme çalışması yapılıyor. Güzelbağ, Alara ve Susuzköy mahallelerinde etkisini sürdüren yangın ekiplerce kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Akseki ilçesi Kepezbeleni Mahallesi'nde 29 Temmuz'da başlayan ve rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan yangına müdahale ediliyor. Havadan ve karadan müdahaleler sonucu Murtiçi ve Güçlüköy mahallelerinde de etkisini sürdüren yangın kontrol altına alındı. Ekipler, İbradı ilçesindeki Eynif Ovası ve Demirkapı tünelinin kuzey bölgesinde çıkan orman yangınlarını da kontrol altına almaya çalışıyor.

Son dakika! Yangınlarda 11. gün: 2 ilde 6 bölgede yangınlarla mücadele

AFAD, Manavgat'taki yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, "1'i ağır 138 vatandaşımız etkilenmiştir. 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir" denildi.

İZMİR YANGINLARI SON DURUM

5 Ağustos 2021 saat 18.00 sıralarında Aliağa'da makilik alanda başlayan yangına ekiplerin havadan ve karadan muüdahalesi devam ediyor. 

Eski Karaköy Mahallesi'nde bulunan Güzelhisar Barajı yakınlarındaki makilik alanda ufak boyutta bir yangın meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle kısa süre içerisinde söndürülen yangının ardından İzmir'de, 6 Ağustos 2021 saat 13.25'te, aynı alanda yangının yeniden başladığı öğrenildi.

KARABÜK YANGINLARI SON DURUM

Karabük'te önceki gün yangın çıkan ormanlık alanda yeniden yangın çıktı. Çok sayıda ekibin müdahalesi ile yangın söndürülmeye çalışılıyor. Merkeze bağlı Ödemiş köyündeki ormanlık alanda ikinci kez yeniden orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle ilerleyen yangına 6 arazöz, 3 su tankeri, 2 ilk müdahale aracı, 1 dozer ve 43 personel ile müdahale ediliyor. Askeri personelin de yönlendirildiği alanda yangını kontrol altına almak için ekipler yoğun bir mücadele veriyor. Öte yandan, önceki gün aynı bölgede çıkan yangında ise 10 dönümlük alan zarar görmüştü.

Son dakika! Yangınlarda 11. gün: 2 ilde 6 bölgede yangınlarla mücadele

AYDIN YANGINLARI SON DURUM

Aydın'ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan yapılan müdahalelerle devam ediyor. Alemler Mahallesi Karıncalı Dağı eteklerinde çıkan orman yangınına 4 gündür müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerine, günün ilk ışıklarıyla birlikte 1 helikopterle de destek veriliyor. Havadan müdahalenin yanında karada da çok sayıda arazöz, su tankeri ve beton mikserleri yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

ADANA YANGINLARI SON DURUM

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde dün çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Öte yandan, Feke ilçesi İslam mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangın da ekiplerin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.Saimbeyli Karakuyu'da dün kontrol altına alınan yangının yeniden başlamasıyla Adana da yangının devam ettiği kentler arasına eklendi.

BURDUR YANGINLARI SON DURUM

Burdur'da Gölhisar ilçesinde bulunan Yuvalak Köyü'nde başlayan yangını kontrol altına alma çalışmaları havadan ve karadan yapılan müdahalelerle devam ediyor.

Son dakika! Yangınlarda 11. gün: 2 ilde 6 bölgede yangınlarla mücadele

DENİZLİ

Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan Gölbaşı Mahallesi'ndeki İçme Deresi'nde gece saat 02.30 sıralarında çıkan yangın kontrol altına alındı.

ISPARTA

Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki süren orman yangınlarına bir yenisi eklendi. Bölgede mermer yüklü tırın alev alan lastiği ormanlık alana sıçradı. Bölgede söndürme çalışmaları başladı. Eğirdir Kovada Gölü Milli parkı yakınlarındaki yangın ise kontrol altına alındı. Isparta Valiliğinin talebi üzerine Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından itfaiye, arazöz, dozer, su tankeri ve arazi araçları ile personel de yangına bölgesine gönderildi.

HATAY

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde de ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

MERSİN

Mersin'de Aydıncık, Bozyazı ve Silifke ilçelerinde orman yangınları çıktı.

OSMANİYE

Merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan ve rüzgarın etkisiyle Sarpınağzı köyü ile Kadirli ilçesi Karatepe köyüne kadar yayılan yangına müdahale edildi: Yerleşim yerlerine yakın olan yangın nedeniyle Kazmaca, Sarpınağzı ve Kadirli ilçesindeki Karatepe'de bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

KAYSERİ

Merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan ve rüzgarın etkisiyle Sarpınağzı köyü ile Kadirli ilçesi Karatepe köyüne kadar yayılan yangına müdahale tamamlandı. Yerleşim yerlerine yakın olan yangın nedeniyle Kazmaca, Sarpınağzı ve Kadirli ilçesindeki Karatepe'de bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

MANİSA

Manisa'nın Soma ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

İlçeye bağlı Darkale Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alandan alevler yükseldi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın etikili olduğu bölgede yangına 8 arazözle müdahale edildi. Alevler yerleşim yerlerine yaklaşmadan kontrol altına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...