Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Şubat 2016 13:04

Yardım bahanesiyle temizlik işçilerini dolandırdı

Bursa’da yardım bahanesiyle temizlik işçilerini dolandıran şahıs yakalandı.

Yardım bahanesiyle temizlik işçilerini dolandırdı
bursa, dolandırıcı, temizlik işçisi, yardım bahanesi

Edinilen bilgiye göre, Emrah S. (26), belediye temizlik işlerinde çalışan A.V.’nin yanına gelerek, sosyal yardımlaşma derneğinden geldiğini ve erzak yardımı yapılacağını ifade etti. Bunun üzerine Emrah S. ile beraber A.V., kaymakamlığa gitti. Burada şahsın bütün bilgilerini alan şüpheli, işlemlerin tamamlandığını söyledi. Daha sonra Emrah S., yardım malzemesi vermek için V.S.’yi Millet Mahallesi’ndeki bir depoya götürdü. Burada şahsın telefonunu alan şüpheli, kredi çekmek için bir bankayla temasa geçti. Kredinin onaylanmasının ardından yardımların birkaç gün içinde gönderileceğini ifade eden Emrah S., V.S.’yi evine yolladı. 
Yardımların gelmemesi ve kimlik bilgilerinin alınmasından şüphelenen V.S., çalıştığı banka ile temasa geçerek kendi adına kredi çekildiğini ve paranın da bir kısmının kullanıldığını öğrendi. Bunun üzerine para çekmeyi donduran V.S., Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvurdu. V.S.’nin vermiş olduğu bilgiler ve yapılan araştırmalar neticesinde ekipler Emrah S.’yi Yeşilyayla Mahallesi’nde gözaltına aldı. Emrah S.’nin aynı yöntemle 5 kişiyi dolandırdığı ve müştekilerin yaklaşık 10 ila 15 bin lira arasında parasını kullandığı belirlendi.
Emrah S., emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...