Tgrt Haber
27 Şubat 2014 15:41

Yardım tırlarının 75'i Suriye'ye ulaştı

Suriyelilere yardım için yürütülen kampanyalar kapsamında Türkiye genelindeki 58 ilden hareket eden 229 yardım tırının 75'i Suriye'ye ulaştı.

Yardım tırlarının 75'i Suriye'ye ulaştı
Suriye'ye yardımlar sürüyor, yardım tırları, suriye'ye yardım tırları,

Suriyelilere yardım amacıyla yürütülen "Komşuluk Hakkı" ile "Sana İhtiyacım Var" kampanyaları kapsamında 58 ilden yola çıkan 229 yardım tırından 75'inin Suriye'ye ulaştığı bildirildi. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Burak Karacaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH'nın Suriye için yürüttüğü kampanyalar kapsamında 23 Şubat'ta Türkiye genelinden hareket eden yardım tırlarından 102'sinin Hatay'a geldiğini söyledi. Tırlardan 75'inin Suriye'ye ulaştığını ifade eden Karacaoğlu, "Türkiye'den komşusu Suriye için gönderilen insanı yardımlar,  Suriye halkına ulaştırılıyor. Suriye'deki açlıktan ölüm tehlikesi altında bulunan kardeşlerimiz için Türkiye'den hazırlanan içerisinde gıda ve battaniye ağırlıklı malzemelerin yer aldığı yardımlar,Suriye genelindeki ihtiyaç sahiplerine gönderiliyor" dedi.
Türkiye'nin 58 ilinden yola çıkan tırlardan 102'sinin Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki İHH lojistik merkezine geldiğini belirten Karacaoğlu, Reyhanlı'ya ulaşan yardım tırlarından 75'inin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...