Tgrt Haber
04 Temmuz 2014 20:27

Yargıtay seçiminden yine sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanvekili Bilgen'in emekliye ayrılmasıyla boşalan başkanvekilliği için 5 gündür yapılan seçimlerden sonuç alınamadı.

Yargıtay seçiminden yine sonuç çıkmadı
yargıtay, seçim, seçim sonucu,

Yargıtay Birinci Başkanvekilliği için Yargıtay 19. Hukuk Dairesi Başkanı Seyit Çavdar, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Özgan ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Üyesi Kamil Kancabaş yarışıyor. Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 30 Haziran'dan bu yana yapılan seçimlerde hiçbir aday Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu 194 oyu alamadı. 5 günde 19 turun yapıldığı seçim pazartesi gününe kaldı.
Birinci Başkanlık Kurulu yeniden belirleniyor Yargıtayın yapısını değiştiren kanunun yürürlüğe girmesiyle 7 gün içinde Birinci Başkanlık Kurulunun yeniden belirlenmesi öngörülüyordu.

Bu kapsamda, Yargıtay Büyük Genel Kurulunda, 12 asıl 8 yedek üyeden oluşacak Birinci Başkanlık Kurulu için dün başlayan seçime bugün devam edildi.

Seçimin bugünkü turlarında 8. Hukuk Dairesi Üyesi Nebahat Şimşek, 15. Ceza Dairesi Üyesi Mustafa Kaya asıl üye, 2. Ceza Dairesi Başkanı Nedim Baran ile 8. Ceza Dairesi Üyesi Bekir Özenir yedek üye oldu.

Dünkü turlarda 13. Hukuk Dairesi Başkanı Rahmi Ünal, 2. Hukuk Dairesi Üyesi Mahmut Kamacı ve Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı Halim Aşaner asıl üye, Yargıtay 5. Hukuk Dairesi Üyesi Naci Başsorgun ile 15. Hukuk Dairesi Başkanı Aysel Özgür ise yedek üye olarak seçilmişti.

Bu isimlerle Birinci Başkanlık Kurulunda asıl üyeliklerin 5'i, yedek üyeliklerin 4'ü belirlenmiş oldu.

Birinci Başkanlık Kurulu seçimine de pazartesi günü devam edilecek.

Yeni kanun ile asıl üye sayısı 8'den 12'ye, yedek üye sayısı 4'ten 8'e çıkarılan Birinci Başkanlık Kurulu üyeleri seçimin ardından 10 gün içinde, iş durumunu dikkate alarak ceza ve hukuk dairelerinin sayısı ile bu daireler arasındaki iş bölümüne ilişkin karar tasarısını hazırlayacak ve Yargıtay Büyük Genel Kurulunun onayına sunacak.

Ayrıca Büyük Genel Kurulda değişiklik teklif edilebilmesi için gerekli üçte bir oranı, bundan sonra 10'da bir olacak şekilde değiştirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...